Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.05.2010, 01:31
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Ja o niebie a Ty o chlebie ..... ja o zbiornikach i sensowności ich budowy Ty o Krakowie. Piszesz że występowanie powodzi to wymysł PO i Komorowskiego na konkretne informacje opowiadasz argumentem niedorzeczności moich wypowiedzi.
Więc może przedstaw na czym opierasz swoją wiedzę o bezsensowności zbiorników retencyjnych. Bo ja tu na kilometr wyczuwam agitkę Zielonych. Na razie nic konkretnego nie przedstawiłeś - zbiorniki są złe, bo Ty tak twierdzisz, a że czasem kogoś zaleje...

Pisanie, że powodzie "zdarzają się" jest wyjątkowo głupie, ponieważ:
a) wszyscy o tym wiedzą
b) problemem jest minimalizowanie ich skutków, a nie ustalanie czy faktycznie do nich dochodzi.

Głodne kawałki w stylu - nie budujmy tam, gdzie nas zaleje to już w ogóle trudno skomentować... Chociażby dlatego, że większość dużych miast jest - z powodów historycznych - położonych nad rzekami.

A tu proszę - artykuł z "Rzepy" z 2008 roku na temat wycofanych inwestycji. Rozumiem, że bardziej wiarygodny niż blogerzy...

EDIT: Czy to całe wycinanie nie było przy okazji uwalania projektu Rydzyka? Tak dla lepszego efektu...

Ale za to Bronek ma zarąbistą relację na twitterze. Ostrzegam tylko - to blog na salonie 24.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.05.2010 o godz. 01:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!