Wyświetl pojedynczy post
Kuba
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2010, 23:39
rav napisał(a):Wyświetl post
A mi się marzyło całkowite zlikwidowanie ogrodzenia parku Jordana i dorobienie 3-4 dodatkowych alejek w stronę stadionu...
?

Od dłuższego czasu mam podobną koncepcję.

Myśle, że o ile miasto raczej nie robiłoby problemów to jedyny przeciwnikami tej koncepcji mogą być SSA i Stowarzyszenie nadzorujące Park Jordana.

Problemem też w tym wypadku byłoby zamykanie tego terenu nocą. Tak naprawdę od 20 czy latem od 22 żeby przejść od ul Miechowskiej na Błonia trzeba byłoby kierować się dookoła Parku Jordana, przez Oleandry itd lub na Cichy Kącik, również naokoło. Psułoby to znacznie możliwości komunikacji pieszej w tamtym rejonie.

edit

Runner
ja myślałem o podobnym parkingu od strony Reymonta.
Tj parkingu połączonym z niewielkim dworcem.
W Krakowie jest zapotrzebowanie na międzynarodowy dworzec autokarowy. Wynika ono z faktu, że na RDA autokary mają bardzo limitowany okres postoju a pasażerowie lub ich rodziny nie mają gdzie zaparkować swoich samochodów.

Dworzec taki, a raczej dosłownie kilka stanowisk (stanowiska od strony Reymonta, parking dla osobówek za starą halą Wisły) służyłby jedynie autokarom na trasach międzynarodowych lub odjeżdżającym wycieczkom. Zresztą od lat róże autokary wycieczkowe odjeżdżały spod stadionu.

Wiem, że dworzec kojarzony jest z żulami i niezbyt ciekawym miejscem, ale taka koncepcja nie musiałaby zakładać wielkiej inwestycji. Chodziłoby bardziej o dosłownie np 5-10 stanowisk ew osłoniętych dachem. Kwestię cateringu, ubikacji etc rozwiązuje pobliska hala.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 17.05.2010 o godz. 23:47.
Odpowiedz cytując