|
Ja w tym temacie chciałbym prosić o pewnego rodzaju wrzucenie na luz, bo liga skończyła się w sobotę a tutaj jak widzę już poruszenie jakby był koniec okresu transferowego. Jeżeli transfery będą i to w miarę szybko to będę się bardzo cieszył, ale póki co nie ma się gorączkować, że Legia czy Lech mają już praktycznie takiego czy takiego zawodnika. Takiego typu wypowiedzi są w mojej ocenie trochę dziecinne, wiem jest żal po nie zdobyciu mistrzostwa, żal że klub nie rozwija się w sposób w jaki powinien się rozwijać profesjonalny klub piłkarski. Nasz klub ciągle zatacza koła co mu się uda wybić choć trochę ponad ligową przeciętność pozbywa się wartościowych zawodników czy po prostu nie inwestuje w bazę nie dając tym samym podnoszenia wielkości tegoż klubu i jego możliwości tak sportowych jak i finansowych. Wisła jako cały czas, mimo kilku kryzysów powinna spokojnie określić swoją politykę działania czy szukamy młodych i dajemy im szanse w 11 na rozwój(do tego potrzeba sieci sqoutingu) czy inwestujemy w stare gwiazdki z zachodu(potrzebna kasa na sprawdzoną markę). Obie te drogi nie są jakoś nie osiągalne tylko trzeba się na coś zdecydować a nie co okienko organizować łapanki tak się nie da.
Moja propozycja dla władz klubu jest taka, by na razie sporwadzać graczy bardziej doświadczonych i równolegle budować bazę szkoleniową gdzie, systematycznie będą sprawdzanie młodzi zawodnicy( mam nadzieje że głównie z Polski).
|