Wyświetl pojedynczy post
element
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2010, 22:50
Tak na porównanie w przyszłości,

- Będzie jakaś selekcja widzów wpuszczanych na nowy obiekt?

Filipiak napisał(a):
Na stadionie chcemy wszystkich kibiców, a naszą odpowiedzialnością będzie to, by sobie z nimi poradzić. Wykonamy bardzo ważne ruchy w kierunku zwiększenia frekwencji. Przede wszystkim będą do nabycia bardzo tanie bilety, w większości za 10 zł. To oczywiście oznacza, że na stadion wpuścimy również kibiców różnej jakości. Będzie jednak bardzo ostry monitoring, który pomoże nam w radzeniu sobie z tym problemem. Drugim krokiem, który będę chciał poczynić i to będzie mój osobisty cel, będzie zlikwidowanie kontroli przy wejściu na stadion. Będę dążył do tego, żeby kibice nie byli obmacywani, a więc, by to wejście było cywilizowane, normalne. To będzie odbywało się zgodnie z amerykańską zasadą niewinny dopóki nie popełni przestępstwa. Będziemy dążyli do tego, co widziałem w czasie Mistrzostw Świata w Korei i Japonii. Na mecz wybrało się sześćdziesiąt tysięcy widzów, a ja czułem się, jakbym spacerował po Parku Jordana. Żadnych kontroli, normalne wejście. To, że na bramkach trzepie się tych kibiców jest dużym problemem na polskich stadionach.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując