W pieniądze na transfery nie wierzę, dlatego według mnie należy brać tych, którzy są darmowi..zresztą jak zawsze. Piłkarze, którym kończą się kontrakty, ale prezentujący odpowiedni poziom i dający gwarancję dobrego poziomu gry.
Bramkarze - Onyszko. Jestem zdecydowanie za tym panem. Bramkarz jest jak wino..Oprócz tego ma charakter, a takich nam trzeba zdecydowanie. Pawełek musiałby podjąć z nim rywalizację, co byłoby dla niego korzystne.
Obrońcy - Głowacki, Cleber, Marcelo, Jop. Mariuszowi podziękować za grę. Jego poziom, ponad który nie wybije się - znamy wszyscy. Jeśli chodzi o mecz derbowy, mamy trzech winowajców. Wymienię ich w nieprzypadkowej kolejności : Pan który Jopa sprowadził do Wisły. Pan który wystawił go na prawej obronie w meczu derbowym. I wreszcie sam zainteresowany, choć jego winię najmniej. Proponuję za Mariusza ściągnąć z Piasta Kowalskiego jako uzupełnienie. Jeśli Marcelo odejdzie, co jest bardzo możliwe konieczny jest transfer klasowego obrońcę - "klasowego", czyli takiego, który wskoczy do pierwszej jedenastki i będzie prezentował solidny poziom jak na nasze polskie warunki. Jeśli chodzi o prawą obronę - wykupić Alvareza, ale za rozsądne pieniądze. 400 tys. euro byłoby wyrzuceniem kasy w błoto. Włosi muszą zejść z ceny, gdyby tego nie zrobili mamy solidnego według mnie Singlara i Burligę jako alternatywę. Za Alvarezem płakać nie zamierzam. Lewa obrona - Piotrek Brożek i Diaz. Juniora nie powinniśmy się pozbywać. Podoba mi się jego nieustępliwość, choć nie zawsze panuje nad nerwami

Poza tym jest uniwersalnym piłkarzem.
Pomocnicy - Sobolewski, Garguła - wiadomo. Przedłużyć kontrakt z Ba. Chyba każdy widzi w nim potencjał. Niech przepracuje porządnie okres przygotowawczy. Regularnie stawiać na Krzyśka - może nie od początku, ale gdy jest korzystny wynik powinien wchodzić na zmianę jako pierwszy, jak najwcześniej. Na Łobodzińskiego jesteśmy skazani, bo kto go od nas kupi? Jedynie pozostała nadzieja, że wreszcie "odpali". Kirm - gdy znów założy koszulkę reprezentacji swojego kraju i daj Boże kolejny raz przypomni sobie jak się gra w piłkę w RPA - sprzedać. W zamian pozyskać kogoś innego. Jeśli jednak tak się nie stanie, zostanie. Małecki -w tym momencie nie wyobrażam sobie Wisły bez niego, jako jedyny potrafi wygrać pojedynek "jeden na jeden", a o to w piłce chodzi. Napastnicy - Paweł Brożek, przepracuje cały okres przygotowawczy i da nam wiele radości. Dwukrotnym królem strzelców nawet w naszej lidze frajer nie moze zostać. Ja w niego wierzę. Christow - nie widziałem go ani razu w akcji oprócz meczu w Bełchatowie. Są zawodnicy, którzy noszą miano "królów treningów", są też tacy,którym trzeba dać kilka szans w pełnym wymiarze czasowym. Więcej na jego temat nie powiem, bo nic nie wiem - człowiek zagadka. Boguski - wystawić na listę transferową, niech się Rosjanie, Cypryjczycy wykażą. Słaby fizycznie, nieskuteczny, technicznie - średnia krajowa. Gdyby ta sztuka udałą się, powalczyć o Sobiecha/szukać za granicą. Nowak jest za darmo do wzięcia. Myślę, że jest zdecydowanie lepszym napastnikiem.
Takie ruchy transferowe są możliwe do zrealizowania. Możemy liczyć tylko na modyfikację, bo na wielką gotówkę nie liczę. Zresztą Wisła to nie pieniądze, transfery, gwiazdy. Wisła to kawał pięknej historii. Wisła to MY!
Sprawę trenera pomijam, bo nie mam na ten temat wyrobionego zdania. Byłem przeciwnikiem powrotu Kasperczaka. Jednak drużyna jakość gry w poprawiła, szkoda że nie wystarczyło do obrony tytułu. Na zawsze Wisła!