Wyświetl pojedynczy post
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2010, 18:08
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem niczyim obrońcą, ale pamięć mam dobra, Twoja postawa wpisuje się w kontekst mojej wcześniejszej wypowiedzi: jest okazja, by się do kogoś przyłatać, to czemu nie. Nieobecny nie odpowie - pominę już tę kwestię, ale akurat w debatach jakie prowadziliście argumentów brakowało po twojej stronie (również w temacie "Historia"). Chcesz dyskusji to priv.

.
I będziesz mnie rozliczał za dyskusje,które toczyłem kilka lat temu? Owszem nie ukrywam że na niektóre kwestie mam dziś inny punkt widzenia,posiadam większe wiedze na określone sprawy aczkolwiek nie sądze abym nagle o 180 stopni zmienił swoje poglądy.Na niektórych politykach się zawiodłem itp Jeśli juz Cię temat nurtuje to wskaż mi konkrety abym mógł się do nich ustosunkować.

Cytat:
Za nazwanie Dmowskiego nacjonalistycznym żydozercą czeka Cię splendor oświeconego. I to takiego ośiweconego nie-pseudopatriotycznie. Jeśli lubisz tego typu argumentację. Emo rządzi
Cenie Dmowskiego,podziwiam jego wkład,prace na Konferencji pokojowej w Wersalu,realizm polityczny itp,ale nie zmienia to faktu że jest to postać kontrowersyjna z uwagi na antysemickie i nacjonalistyczne aspekty.Polecam książke http://wysylkowa.pl/ks1023087.html " Rasa pół polaków(żydzi) musi zginąć" - to jeden z cytatów Dmowskiego.Czy o tej ciemnej stronie Dmowskiego mam milczeć ze względu na jego zasługi dla niepodległośći?
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.