Wyświetl pojedynczy post
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2010, 16:22
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Bóg Trybun - nie obraziłem się na Wilka,tylko krytykowałem jego pseudopatriotyczne wizje.Kiedyś za krytyke groziła tu banicja więc korzystam z wolności słowa

[...]

Tak samo z Piłsudskim,uważam go za wielkiego patriote co nie znaczy że musze tylko patrzeć na niego wyłacznie przez różowe okulary.Dmowski podobnie miał wielkie zasługi ale był także nacjonalistycznym żydożercą - z takim Dmowskim się nie identyfikuje ale doceniam jego wkład w odzyskanie niepodlełości.Przecież nawet Giertych z endeckiej rodziny w słynnym wywiadzie mów że lubi żydów - co na pewno wielu prawicowych oszołomów uzna za skandal zapatrzeni w nagłówek wywiadu a nie skupiając się na meritum http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3484547.html
Nie jestem niczyim obrońcą, ale pamięć mam dobra, Twoja postawa wpisuje się w kontekst mojej wcześniejszej wypowiedzi: jest okazja, by się do kogoś przyłatać, to czemu nie. Nieobecny nie odpowie - pominę już tę kwestię, ale akurat w debatach jakie prowadziliście argumentów brakowało po twojej stronie (również w temacie "Historia"). Chcesz dyskusji to priv.

Engelgard, Wielomski - nie mówię, ze akceptujesz wszystkie ich poglądy - mówię tylko jak nieracjonalne (w mojej ocenie) są pobudki, dla jakich napisali te teksty. Mało konsekwencji.

Za nazwanie Dmowskiego nacjonalistycznym żydozercą czeka Cię splendor oświeconego. I to takiego ośiweconego nie-pseudopatriotycznie. Jeśli lubisz tego typu argumentację. Emo rządzi.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce