Zlatan93 napisał(a):

Ale ja naprawdę nie rozumiem Wisły.
Za zawodników pokroju Tshibamby czy Nowaka z Bełchatowa nie trzeba nic płacić, tylko kontrakt. Do tego dochodzi Wilczek z Glikiem za 400 euro i jesteśmy królem polowania. Za Marcelo weźmiemy co namniej 2 mln euro więc 1/5 z tego może iść na Glika i Wilczka, reszta na kontrakty.
|
Całkowicie się z tobą zgadzam, myślę że można ich wszystkich kupić nawet bez sprzedaży Marcelo. Wybadał bym jeszcze sprawę jak dużo za Pawłowskiego by trzeba dać i oczywiście bramkarz do tego- z newsów wynika Onyszko albo Sandomierski. Oby nasz zarząd umiał podjąć decyzję tak jak po sezonie gdy zajęliśmy 8 miejsce. Bo na razie wygląda to tak, pół roku kogoś oglądamy, pół roku debatujemy czy się nadaje, pół roku gadamy z jego klubem, a w końcu podpisujemy z nim kontrakt gdy jemu się skończy z jego klubem

. Efekt jest taki że Gargułę ściągaliśmy 2 lata, a Nowaka ściągamy już 3 rok. Niech po prostu zaryzykują i widać przy tym że nie trzeba dużej kasy wtapiać. Niestety jesteśmy strasznie niedecyzyjni.
Sprawdziłem z ciekawości ile ma lat ten Kędziora, wydawało mi się że jakiś młody się pokazał i strzelił parę bramek a tu patrzę ma 30 lat

. Najlepszy to jest Tataj z Korony, po którym widać że ma smykałkę na gole ale musiał 10 lat dojrzewać. W naszej lidze najlepiej debiutować w wieku 30 lat.