Wyświetl pojedynczy post
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2010, 10:51
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Dlatego nie chcę mi się wierzyc, że zespół Amica -dziecko "fryzjera" akurat jest czysta.
Ze przypommę tylko final Pucharu Polski z Aluminium Konin. I ostatni mecz "sędziowany" przez Marka Kowalczyka, ktory pozniej notabene pełnił funkcję nauczyciela i egzaminatora polskich sędziów. Jak widac uczył ich sprawnie.
Cytat:
Został nominowany na szefa komisji szkolenia sędziów jako były, wspaniały, międzynarodowy arbiter i jeden z najlepszych nauczycieli sędziów, jakich miałem do dyspozycji. A poza tym jest dyrektorem szanowanej średniej szkoły w Lublinie. Ma ogromną wiedzę, co udowodnił, prowadząc kursy w Warszawie i Spale - szef Kolegium Sędziów Janusz Hańderek
Cytat:
To był jeden z większych skandali sędziowskich w polskiej piłce. W czerwcu 1998 roku Amica grała finał Pucharu Polski z Aluminium Konin. Już przed meczem zespół z Wronek rozesłał zaproszenia na fetę z okazji zdobycia trofeum. I rzeczywiście po dogrywce Amica wygrała 5:3. Arbiter główny Marek Kowalczyk nie podyktował ewidentnego karnego dla zespołu z Konina, dał za to "jedenastkę" dla Amiki i wyrzucił piłkarza Aluminium z boiska. Zagwizdał też spalonego, gdy jeden z graczy Aluminium wychodził na czystą pozycję, choć ten dostał podanie będąc kilka metrów przed obrońcami. Na znak protestu siedem tysięcy fanów zespołu z Konina wyszło ze stadionu przed końcem spotkania
Nam jako kibicow Wisly powinno zapaśc w pamięci spotkanie ze Ślęzą Wrocław, przekręcone przez pana Kasierskiego. Co ma wspólnego z Amicą nie musze mówic, wystarczy wspomnieć ze do I ligi awansowała wtedy Wroniecka protoplastka Lecha.

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że prokuratura we Wrocławiu nie śpi
Było wiele razy. Dlatego się otwarcie przyznają do Amici bo jej czyny korupcyjne się przedawniły. Nie sadzisz chyba, że Rutkowski mówił by o tych korzeniach gdyby im nic nie groziło, wtedy by wprost wpierali że dalej są Lechem. Teraz przynajmniej możemy mieć bekę z kibicow Lecha mówiących co innego niz ich zarząd i prawnicy
Odpowiedz cytując