Pablo84 napisał(a):

|
Dlatego nie chcę mi się wierzyc, że zespół Amica -dziecko "fryzjera" akurat jest czysta.
|
Ze przypommę tylko final Pucharu Polski z Aluminium Konin. I ostatni mecz "sędziowany" przez Marka Kowalczyka, ktory pozniej notabene pełnił funkcję nauczyciela i egzaminatora polskich sędziów. Jak widac uczył ich sprawnie.
Cytat:
|
Został nominowany na szefa komisji szkolenia sędziów jako były, wspaniały, międzynarodowy arbiter i jeden z najlepszych nauczycieli sędziów, jakich miałem do dyspozycji. A poza tym jest dyrektorem szanowanej średniej szkoły w Lublinie. Ma ogromną wiedzę, co udowodnił, prowadząc kursy w Warszawie i Spale - szef Kolegium Sędziów Janusz Hańderek
|
Cytat:
|
To był jeden z większych skandali sędziowskich w polskiej piłce. W czerwcu 1998 roku Amica grała finał Pucharu Polski z Aluminium Konin. Już przed meczem zespół z Wronek rozesłał zaproszenia na fetę z okazji zdobycia trofeum. I rzeczywiście po dogrywce Amica wygrała 5:3. Arbiter główny Marek Kowalczyk nie podyktował ewidentnego karnego dla zespołu z Konina, dał za to "jedenastkę" dla Amiki i wyrzucił piłkarza Aluminium z boiska. Zagwizdał też spalonego, gdy jeden z graczy Aluminium wychodził na czystą pozycję, choć ten dostał podanie będąc kilka metrów przed obrońcami. Na znak protestu siedem tysięcy fanów zespołu z Konina wyszło ze stadionu przed końcem spotkania
|
Nam jako kibicow Wisly powinno zapaśc w pamięci spotkanie ze Ślęzą Wrocław, przekręcone przez pana Kasierskiego. Co ma wspólnego z Amicą nie musze mówic, wystarczy wspomnieć ze do I ligi awansowała wtedy Wroniecka protoplastka Lecha.
Pablo84 napisał(a):

|
Mam nadzieję, że prokuratura we Wrocławiu nie śpi
|
Było wiele razy. Dlatego się otwarcie przyznają do Amici bo jej czyny korupcyjne się przedawniły. Nie sadzisz chyba, że Rutkowski mówił by o tych korzeniach gdyby im nic nie groziło, wtedy by wprost wpierali że dalej są Lechem. Teraz przynajmniej możemy mieć bekę z kibicow Lecha mówiących co innego niz ich zarząd i prawnicy