spartan napisał(a):

Nie życzę tego awansu Lechowi, Amice, Kolejarzowi, Kolejorzowi, Lokomotivovi, WKP, KKS, Pyrom tak samo jak nie życzyłbym go Legii, Widzewowi, Górnikowi, Ruchowi czy każdemu innemu klubowi poza Wisłą.
Wszystko o czym piszecie to mrzonki.
Polska piłka pogrążona w korupcji (Wrocław nie wiele tutaj zmienił) chorych układach, miernocie organizacyjnej (tylko dzięki ręce od UEFA zmieniło się trochę sprawie stadionów) jeszcze przez wiele lat będzie ligą buraczaną. I ja wolę być mistrzem tej ligi i obrywać od Levadii czy Dynama Tbilisi niż oglądać plecy jakiegokolwiek klubu, który ciągnie nasz kraj do LM.
Przestańmy się okłamywać, ze Cupiał jeszcze kiedyś kolejny raz otworzy szeroko portfel i wywali kasę, gdy inni organizacyjnie i finansowo zaczną mu uciekać. Nie, nie otworzy. Raz będzie lepiej raz gorzej ale więcej będzie zależało od słabości innych niż naszej siły. Jak wygląda prawda pokazuje wszystko co związane jest chociażby ze stadionem i szeroko rozumianym marketingiem czy skautingiem.
Dlatego tak liczyłem na mistrzostwo w tym roku. Być może na kolejne poczekamy dłuuuuugo.
|
Zgadzam się w 100%. Niestety nie jest kolorowo. Musiałoby dojść do cudu abyśmy to my odskoczyli od tej ligi. Liczyłem, że Mistrzostwo będzie szansą na ten cud(szcześliwy awans do LM) Ale niestety, dość, że graliśmy słabo, to jeszcze brakowało nam tego szczęscia.
Brakuje go już od kilku ładnych lat...i nie mówię tu o jakimś pojedynczym meczu ligowym.
Nigdy nie będę kibicował Lechowi w pucharach. Tak jak pisze Szarny, byłoby to sztuczne z mojej strony i niezgodne z moim sumieniem .