Wyświetl pojedynczy post
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2010, 21:48
Ocenę sytuacji w klubie można dokonać porównując ją do sytuacji w innych klubach:
Legia ma stadion, dobra promocję, ustalone ceny na karnety, jakis pomysł na zapełnienie stadionu, mają też decyzję o dużych transferach bo zdają sobie sprawę, że bez inwestycji stadion będzie świecił pustkami. Maja marketing, prezesa, nowego trenera (prawdopodobnie) i przewidywalnych właścicieli.
Lech ma stadion, pomysł i kasę na transfery, dobry marketing, masę partnerów i sponsorów i chyba najlepiej zorganizowanych kibiców w kraju. Do tego właściciele przewidywalni i zdecydowani na inwestycje. No i od dziś maja sukces i szansę na dużą kasę w LM.. Oni już prawdopodobnie w 90% wiedzą kogo nowego zakontraktują
My mamy ... wspomnienia, nieprzewidywalnego właściciela, duże długi w jego firmie, będziemy mieli stadion ale nie wiem czy jest pomysł na jego zapełnienie, podobno będziemy mieć nowego bramkarza (młody, 36 lat ale jeszcze całkiem niezły), nie mamy marketingu, sponsorów. Mamy szansę na jakąś kasę w LE. Acha no i do niedawna byliśmy najbardziej medialnym klubem w Polsce, z największa liczbą sympatyków, nie wiem jak jest obecnie, mam nadzieję że tak jest nadal. Mamy paru fajnych graczy i całkiem niezły wynik w tym roku biorąc pod uwagę fakt, że w zasadzie 3 meczów rozegraliśmy na wyjeździe.
Patrząc na to porównanie mam nieodparte wrażenie, że jak się coś dziwnego u nas nie stanie to zarówno Lech jak i Legia mocno nam w tym roku odpłyną
Odpowiedz cytując