Wyświetl pojedynczy post
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2010, 19:29
Cytat:
Tak emocjonującej ostatniej kolejki już dawno nie oglądałem. Przede wszystkim liczyłem na Ruch Chorzów, który jechał do Kielc po to, żeby postawić kropkę nad… jakże wspaniałym sezonem! Tymczasem oglądając zawody na wspaniałym obiekcie Korony byłem cholernie rozczarowany postawą naszej drużyny. Śmiało mogę powiedzieć, że był to najgorszy mecz naszej ekipy, zupełnie jej nie poznawałem. Na szczęcie nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. W kontekście całego sezonu to Ruch udowodnił, że należy mu się miejsce w gronie trzech najlepszych zespołów w naszej ekstraklasie! Pomimo porażki z Koroną zdobyliśmy brązowy medal Mistrzostw Polski! Dziesięć lat czekaliśmy na ten sukces! Dziękujmy GKS Bełchatów, że zagrał fair play, nie odpuścił meczu Legii i osiągnął jakże szczęśliwy dla nas remis 2:2! Szacunek dla Bełchatowa, a jeszcze większy dla Waldemara Fornalika i jego zawodników.
Przed sezonem spotkałem się z piłkarzami w szatni i zapytałem o miejsce, jakie ich zadowoli na końcu sezonu. – A jakie zadowoli Ciebie i kibiców? – Usłyszałem w odpowiedzi. Odparłem. – Miejsce w pierwszej piątce będzie waszym dużym sukcesem.
„Niebiescy” wykonali plan z nawiązką, bo zajęli fantastyczne trzecie miejsce! Jeżeli jest w Polsce drużyna, która zasługuje na największe słowa uznania, to jest to wyłącznie Ruch Chorzów!
Emocje i radość będą w Chorzowie jeszcze przez wiele dni. Dla mnie i zawodników oznacza to, że urlop trzeba będzie wziąć znacznie wcześniej, bo 1 lipca, po 10 latach przerwy, Europa znów zawita do Chorzowa! A co tam, dla takich chwil warto w ogóle nie mieć wolnego. Ja osobiście cieszę się, że w moim pierwszym „sezonie” pracy w Ruchu doczekałem tak wspaniałego sukcesu!
Jak wyliczyłem, w pierwszej i być może w drugiej rundzie kwalifikacyjnej Ligi Europejskiej Ruch powinien być rozstawiony i wylosuje teoretycznie słabszych rywali! Przez ostatnie lata, Wisła Kraków i Legia Warszawa wręcz kompromitowały się w pucharach, dlatego dobrze stało się, że szansę zaprezentowania się w Europie dostał Ruch, który ambicją, zaangażowaniem, walką i pracowitością może osiągnąć znacznie więcej niż wspomniana dwójka.
Zapomniałem dodać, że wczoraj w nocy Rafałowi Grodzickiemu urodziła się córeczka! Składamy gratulacje szczęśliwemu zawodnikowi Ruchu.
Już wkrótce zaprezentujemy podsumowanie wspaniałego dla nas sezonu i wszystko na temat europejskich pucharów!

Mariusz Gudebski
Rzecznik Prasowy
Gratulacje niebiescy.Liga Europejska wam się należy za ten sezon.Man nadzieje ze przynajmniej 4 mecze zagracie w Europie.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując