Wyświetl pojedynczy post
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2010, 18:47
Jakby ktoś na 4 kolejki przed końcem, przy 4 punktach przewagi Wisły nad Lechem przewidział, że w ostatnich 4 meczach Wisła wygra w Warszawie, a w pozostałych 3 meczach u siebie (na stadionie Hutnika) z drużynami z końca tabeli zdobędzie całe 2 (słownie DWA) punkty to zapewne wyśmiałbym go. Ale co to dla krakowskich artystów futbolu.

Parafrazując Piłsudskiego: klub wspaniały, tylko piłkarze c***e. Aby nie krzywdzić wszystkich, potrzeba uściślenia. Więc popatrzyłem na obecny skład Wisły (http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/pierwsza_druzyna/). I wyszło mi: 5 nie nadaje się, 10 nadaje się do szesnastki meczowej, 6 do szerszej rotacji. Potrzeba 4-6 zakupów. Oczywiście, jeśli Wisła ma zdziałać coś w Europie i walczyć o mistrzostwo za rok bez obaw o wzmocnienia rywali. Bo status quo w lidze łatwo utrzymać, wystarczy zrobić dokładnie to, co władze Wisły zrobiły między majem a sierpniem 2009.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa