|
W III rundzie kw.LE trzeba mieć 35 współczynnik do rozstawienia.Ja naliczyłem PEWNIAKÓW 14-stu,którzy zaczynają od III rundy i i mają współczynnik wyższy niż Wisła,dojdą jeszcze zwycięzcy Pucharów Krajowych,zwycięzcy z II rundy,którzy mają większy współczynnik niż Wisła,więc na dzień dzisiejszy(14.05.10r) jesteśmy 15,więc może nas wyprzedzić 20 zespołów,żebyśmy nadal byli rozstawieni.Są 24 przypadki wśród klubów,które walczą o Europejskie Puchary:
-jeden klub ma większy współczynnik niż Wisła,
-drugi klub ma mniejszy współczynnik niż Wisła,
oraz 3 przypadki w II rundzie,gdzie bez względu na rozstrzygnięcie klub i tak będzie miał większy współczynnik,ale musi przejść II rundę,żeby grać w III.
Szanse na rozstawienie w III rundzie oceniam na ~75%,więcej będę wiedział 16 maja.
Sporo pogmatwałem,jeśli coś źle to proszę poprawić.
Co do rozstawienia Lecha:
-YBB i FC Basel mają tyle samo punktów,a w ostatniej kolejce mamy mecz o mistrzostwo:YBB-FC Basel i wtedy będzie wiadomo.
-Sparta Praga gra z Teplicami(4 miejsce) więc jakaś szansa istnieje,ale muszą stracić przegrać lub zremisować,Banik gra z jakimiś cieniasami więc powinien wygrać.
Mówicie,że dobrze by było żeby Lech dostał w dupkę i do Poznania płakać mamusi w sukienkę,ale:
-jeśli tak się stanie to będzie katastrofa taka jak rok temu,gdy Wisła zrobiła to,co napisałem trochę wyżej(zdobyliśmy 2,125 do Rankingu krajowego,co jak się nie mylę było współczynnikiem na początku 4 dziesiątki),
Ale jeśli Lech wszedłby do grupy LM,no to niestety,odjedzie nam bardzo,przynajmniej finansowo.
Ostatnio edytowane przez Ravers : 14.05.2010 o godz. 12:33.
|