Wyświetl pojedynczy post
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2010, 20:38
NIE ZDOBĘDZIEMY MISTRZA W TYM ROKU!!! Myślicie, że szefowie klubu z Wielkopolski nie zmotywują swoich piłkarzy również premiami za zwycięstwo z Zagłębiem? Jestem przekonany, że to Lech Poznań będzie w tym roku mistrzem Polski. Strasznie mnie to boli, zważywszy na to, że po 17 kolejkach mieliśmy 8 punktów przewagi nad nimi i pozostawało 13 meczy do rozegrania. Mieliśmy mistrza jak na tacy. Legia robiła wszystko aby nam "pomóc" w jego zdobyciu, Ruch nie stanowił natomiast zagrożenia. To piłkarze spieprzyli sprawę na całego :/. Historia zatoczyła koło. To my w tamtym sezonie przez większość kolejek ścigaliśmy Lecha, aż się pod koniec sezonu udało go prześcignąć, teraz na kolejkę przed końcem to Lech jest w analogicznej sytuacji co Wisła przed rokiem. Smutne to wszystko, ale skoro nie umiemy wygrać niby "u siebie" przed własną publicznością z Koroną czy niezmiernie słabą Arką, to czego my szukamy w Europie? Fakt, mamy solidny zespół ale tylko w obronie i środku pola. Ten zespół nie dysponuje tym co miała ekipa z sezonu 2002/2003, nie ma napastników i niekonwencjonalnych skrzydłowych. W letnim okienku transferowym powinno dominować hasło: Królestwo za napastnika.

Jak to mówi mój kolega: "Nadejdą jeszcze czasy urodzaju". Łudzę się, że przeżyje deja vu . 8 lat temu Kasperczak przejął zespół w podobnym momencie i też nie zdołał obronić tytułu. Jako wicemistrz Polski, każdy kibic w Polsce pamięta co robiła w Europie. Może to 2 miejsce nie będzie takie złe?

Jednak, gdyby stał się cud, to dam 10 zł na tace w kościele w niedziele - obiecuje. Wtedy będę wiedział, że Bóg jednak jest Wiślakiem.