Wyświetl pojedynczy post
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2010, 15:53
Amika chce zamydlić wszystkim oczy. Nasi szanowni goście od parunastu postów wypisują różne ciekawostki, które nie mają pokrycia w rzeczywistości, ale unikają jak ognia odpowiedzi na prosta pytania, od których zaczęła się dyskusja:

Cytat:
A teraz pytanie do odwiedzających nas kibiców Lecha:

Panowie, wytłumaczcie mi proszę, jak to na prawdę jest: Jak się Wam zarzuca, że obecny Lech to tak na prawdę Amica, a nie stary dobry Lech, to się burzycie, że to bzdura, że ciągłość klubu jest zachowana itp itd.

Natomiast jak się Wam mówi, żebyście oddali pieniądze wierzycielom, to twierdzicie, że nowy Lech nie odpowiada za grzechy starego, bo to nie ten sam klub itp itd....

Weźcie się w końcu określcie, bo na prawdę przykro słuchać i czytać, jak się zwijacie w swoich tłumaczeniach niczym piskorz... Jak jesteście starym Lechem, to ponieście konsekwencję swojej polityki finansowej, łącznie z korupcyjnymi zarzutami. A jak nie jesteście Lechem, to o co się wściekacie, jak się na Was mówi Amica?
Więc tak jak już pisałem, w sobotę prawdopodobnie złożę szczere i serdeczne gratulacje za zdobycie pierwszego w historii klubu Amica Poznań mistrzostwa Polski.
A porównania do Lechii, która zaczęła odbudowywać klub z samego dna są bardzo niesmaczne.
I trzeba cały czas mówić prawdę o Amice, żeby nikt przypadkiem nie zapomniał, żeby prawda o "najlepszych kibicach w Polsce" nie przepadła, że tak górnolotnie powiem. A może się tak stać, bo co jak co, ale zakłamywania historii to mają się od kogo uczyć
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując