Wyświetl pojedynczy post
patrzal-lca
Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2010, 13:53
To co najbardziej rzuca się w oczy - brak jakiejkolwiek koncepcji. Trudno myśleć jednak przyszłościowo w momencie, gdy nic nie jest pewne. Ani trener, ani prezes, ani stadion. Patrząc na ostatnie lata - odnoszę przykre wrażenie, że tranfsery nie są przeprowadzane z myślą o przyszłości drużyny ..tylko o jak największym zarobku. Niestety koło w końcu się zamknęło. Przypomina mi to stare dobre powiedzeni "Czemuś głupi? Boś biedny! A czemuś biedny? Boś głupi!"

Drużynie potrzebny jest wstrząs. Wielu zawodników po prostu się wypaliło, widać to po ich postawie. Odzwierciedla to ich całkowity brak formy. Zgadzam się, że wielu zawodników powinno rozstać się z Wisłą Kraków - być może grają tu za długo, potrzebują zmiany kilmatu. Zastanówmy się jednak ..kto zajmie ich miejsce? Uważacie, że sprzedaż Ćwielonga było dobrym rozwiązaniem? Pomijając brak skuteczności ..był to jeden z zawodników, który walczył. Kupiliśmy za niego Hristova z "YouTube". Nie można sprzedać, nie mając nikogo w zamian..

Wielu z Was rozpisuje się, kto miałby zastąpić obecnych zawodników. Pytanie na jakiej podstawie tak uważacie? Na podstawie jednej rozegranej rundy? Chwalicie Jacka Kiełba ..dobrze. Zadam pytanie inaczej - być może to poziom reszty zawodników jest taki słaby, że facet, z przeciętnymi umiejętnościami potrafi się wyróżnić. Dziś jest w dobrej formie - ale to tylko jedna runda! Zakontraktujemy go w Wiśle Kraków ..a za pół roku każdy będzie psioczył, że jest słaby i trzeba się go pozbyć. Jirsak najlepszym dowodem..
Drużynę buduję się także mentalnie, trzeba umiejętnie dobrać zawodników, którzy będą do siebie pasować charakterem czy sposobem bycia. Przez pominięcie takiego ważnego aspektu ..mamy to, co mamy - czyli zlepek, który nie prezentuje nawet przeciętnego poziomu. Brak człowieka, który może szarpnąć drużyną w szatni. Sobol - boisko, a Głowa jest za spokojny.

Próbowałem się skontaktować z kimś z "góry". Chciałem przedstawić nazwiska kilku młodych chłopaków z Dolnego Śląska - grają regularnie w reprezentacjach U-18 czy U-19. Nikt nawet nie śmiał odpowiedzieć na moje wiadomości. Nie jestem menegerem, który ma kontakty, ale chciałem.. Dziś jeden z nich prawdopodobnie podpiszę kontrakt z Paderborn, a drugi z GKS Bełchatów. Oto prawdziwe oblicze Wisły Kraków - brak wizji drużyny, która doprowadziła do całkowitego dna..
Odpowiedz cytując