Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2010, 09:54
harthausen napisał(a):Wyświetl post

Władze Ruchu już w prasie sygnały puszczają, że dla nich puchary to kłopot, koszty i obciążenie. .

?
Dobrze,że zdają sobie z tego sprawę, choć ich kopacze niekoniecznie. A prawda jest taka,że zanim się coś zarobi na puchrach trzeba dość sporo wydac. Tym bardziej,że w rundach kwalifikacyjnych nie mozna wykluczac podrózy na Kaukaz tudzież w inne trudno dostepne rejony. Dla klubu takiego jak Ruch,jest to w sumie balansowanie na równi pochyłej. Żeby nie było tak,że ich sukces okaże się dla nich pogrzebem. Grają z ambicją i jak na nasze polsie możliwości dość fajnie, i szkoda by było jakby się to miało rozwalić po tym sezonie. Ruch w czubie ligi daje jej trochę blasku,po tych wszystkich Groclinach,Wronkach.

Nie ma co narzekać,tylko wyciągnąć wnioski z tego co się stało. A wnioski powinny być takie. Determinacja w każdym meczu,od pierwszej do ostatniej minuty. Wzmocnić bramkę, kupić napastnika i grać z zębem. A będzie wszystko w porządku. Rzecz jasna poprawy wymagają nasze struktury, budowa boisk,szkolenie młodzieży. Ale jestem racjonalnie myślącym człowiekiem i wiem,że to za duże wyzwanie na dziś,jutro i wogóle. Dlatego to co napisałem na początku co do wzmocnień,nie powinno wykraczać poza kompetencje i możliwości naszych działaczy. Tak samo nie ma sensu zwalniać Henryka,bo nikogo lepszego nie znajdziemy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując