Zbychu napisał(a):

|
wolfy, wtedy to już dawno by PO straciła władze jak każda inna partia a o samobójcze skłonności bym ekipe Tuska nie posądzał.A liberalizm to nie tylko w znaczeniu gospodarki ale wogóle wolność dla jednostki,różnorodność prezentowania poglądów.A Platforma ta obecnie najbardziej rozmyta partia parlamentarna,tam jest miejsce i dla konserwatysty Gowina i dla ekscesów Palikota i dla postkomunistów.Taki swoisty rząd jedności narodowej,każdy znajdzie coś dla siebie.W tym znaczeniu liberalna jakkolwiek by to dla Ciebie nie zabrzmiało...
|
To jest chyba raczej front jedności przeciw PiS, działają na podobnej zasadzie co Cracovia.
Ale nie rozmywajmy tematu - gdzie ten liberalizm światopoglądowy? Ma on polegać na tolerowaniu chamstwa Palikota, olewaniu realnych problemów kraju kosztem populizmu? Wolno Ci wszystko no chyba, że chciałbyś się realizować poprzez biznes i wchodzić innym obecnym na rynku w szkodę - to jest ten liberalizm?
A wyjaśnieniem dla braku jakichkolwiek z
ZAPOWIADANYCH reform jest strach przed narażeniem się którejś z grup społecznych?
Nazwałem PO partią populistyczno - socjalną. Czyli wszystko chyba jednak się zgadza.
Jedno mnie jednak zaintrygowało - "rozmycie" PO. Widzisz w tym jakiś realny zysk dla wyborcy?
Będę szczery - i m dłużej się zastanawiam, tym bardziej niedorzeczną formacją wydaje mi się ta partia. W przypadku PiS-u liczę na Zytę Gilowską, na politykę redukcji wydatków i mam ku temu podstawy, tj. działania poprzedniego rządu.
PO - podwójne becikowe, masa bubli legislacyjnych, psucie debaty publicznej. I żadnych widoków na realne działania.
P.S. Palikot się uaktywnił.