Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2010, 20:25
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
wolfy, wtedy to już dawno by PO straciła władze jak każda inna partia a o samobójcze skłonności bym ekipe Tuska nie posądzał.A liberalizm to nie tylko w znaczeniu gospodarki ale wogóle wolność dla jednostki,różnorodność prezentowania poglądów.A Platforma ta obecnie najbardziej rozmyta partia parlamentarna,tam jest miejsce i dla konserwatysty Gowina i dla ekscesów Palikota i dla postkomunistów.Taki swoisty rząd jedności narodowej,każdy znajdzie coś dla siebie.W tym znaczeniu liberalna jakkolwiek by to dla Ciebie nie zabrzmiało...
To jest chyba raczej front jedności przeciw PiS, działają na podobnej zasadzie co Cracovia.

Ale nie rozmywajmy tematu - gdzie ten liberalizm światopoglądowy? Ma on polegać na tolerowaniu chamstwa Palikota, olewaniu realnych problemów kraju kosztem populizmu? Wolno Ci wszystko no chyba, że chciałbyś się realizować poprzez biznes i wchodzić innym obecnym na rynku w szkodę - to jest ten liberalizm?
A wyjaśnieniem dla braku jakichkolwiek z ZAPOWIADANYCH reform jest strach przed narażeniem się którejś z grup społecznych?

Nazwałem PO partią populistyczno - socjalną. Czyli wszystko chyba jednak się zgadza.

Jedno mnie jednak zaintrygowało - "rozmycie" PO. Widzisz w tym jakiś realny zysk dla wyborcy?
Będę szczery - i m dłużej się zastanawiam, tym bardziej niedorzeczną formacją wydaje mi się ta partia. W przypadku PiS-u liczę na Zytę Gilowską, na politykę redukcji wydatków i mam ku temu podstawy, tj. działania poprzedniego rządu.
PO - podwójne becikowe, masa bubli legislacyjnych, psucie debaty publicznej. I żadnych widoków na realne działania.

P.S. Palikot się uaktywnił.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!