Wyświetl pojedynczy post
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2010, 09:55
Ja najbardziej żałuję tego, że to by było nasze trzynaste mistrzostwo.

Zostało by tylko jedno, by Wisła była najbardziej utytułowanym klubem w historii polskich rozgrywek.

Nie wiem czy uda nam się w najbliższych latach wygrać aż dwa mistrzostwa, bo Lech nie przeje tych pieniędzy co dostanie za Lewandowskiego i z pucharów. A i Legia nie będzie już taka słaba jak w ostatnich latach.

No i szkoda przede wszystkim okoliczności - gdyby Lech wygrywał od początku z Ruchem, a nie strzelił bramkę w ostatniej minucie po błędzie sędziego i wcześniejszym niepodyktowanym karnym dla Ruchu, miałbym mniejsze pretensje - sami sobie zawaliliśmy. A tak, to ten wynik po prostu jest niesprawiedliwy.

Z drugiej strony, kiedy słyszałem na początku rozgrywek o całym sezonie w Sosnowcu, to szans na mistrza nie widziałem zbyt dużych. Doprawdy nie wiem jak to mógł Skorża zrobić, że tak źle przygotował drużynę na ostatnie 13 meczy w sezonie. Jego winię za to co się stało, a drugą osobą jest Paweł Brożek (który nieco odkupił swe winy meczem z Legią, ale to nie zmienia faktu, że nie byłoby wpadek z cieniasami, gdyby grał po prostu dobrze).

Wreszcie prawda też jest taka, że nasz klub od dawna się sam prosił o strącenie z piedestału. Mieliśmy obowiązek ściągnąć Lewandowskiego. Mieliśmy obowiązek wygrać Kriwieca. O obu się staraliśmy, ale Lech nas przebił.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując