Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2010, 22:10
Cóż można napisać po takim meczu? Że niewykorzystane sytuację się mszczą? Że Bogowie Futbolu odwrócili się od Nas?
Przed sezonem 2 miejsce uznałbym za sukces ale teraz to niestety porażka.

Nie będę pisał o meczu ale o konsekwencjach po tym meczu. Mam pesymistyczne przemyślenia.

1. Czy zostanie Kasperczyk? Cupiał jak wiadomo jest emocjonalny, czy da szansę Heńkowi?
2. Bez skuteczności nie da się nic wygrać (Napastników), szczęśliwe bramki jak z Polonią Warszawa nie wpadają za często. Bez tego nic nie ugramy i w lidze i Europie.
3. Do Wolfiego – zostaw już tego Skorże w spokoju, bo znając życie przez kilka lat będziemy cieszyć się z pojedynczych wygranych (jak z Legią) ale MP nie będzie osiągalne. Lech sprzeda Lewandowskiego (Tak Uran 236 i Marszałek) za kwotę powyżej 3 mln euro (bez urazy ale argumenty że Lewandowski nie jest wart takiej kwoty jakie podawaliście... żenada) + pewnie Peszko zostanie, dokupią kilku kopaczy i tyle. Będziemy leczyć swoje kompleksy pojedynczymi meczami a o MP możemy zapomnieć. No ale jak niektórzy nasi kibice (Flagmentista – nasz kibic czy jakiegoś brazylijskiego klubu? Nie wiem) nie chcą MP bo to (cytuje) „buraczana patera” to nic ich to nie boli. Więc długo nie zobaczą tej „buraczanej patery”. Dlaczego tak będzie? My finansowo nie podołamy. Taka jest prawda. Mamy już teraz najniższy budżet z wielkiej trójki, a teraz niestety taki Lech przy swoim „amicowym” szczęściu awansuje do LM i nam odjedzie. Dlatego Wolfy podziękuj Skorży za ostatnie zdobyte na kilka lat MP i zostaw gościa w spokoju. Skorża przynajmniej odłożył na rok dominacje Amici przez zdobycie MP w zeszłym sezonie.
4. Legia (z tym nieudacznikiem Skorżą) i ze swoimi pieniędzmi osiągnie poziom przynajmniej dawnego Groclinu i gdyby nie konflikt z kibicami też sportowo mogliby nam odjechać.

Podsumowując:
- Czy Cupiał zmieni trenera i rozpocznie się karuzela?
- LechoAmica odjedzie nam finansowo bardziej

Nadzieja? Nie ma. Chyba ze Kasperczyk ominie szczęśliwie puchary i skupi się na lidze w przyszłym sezonie. Ale bez pucharów znowu nie ma kasy więc koło się pewnie zamknie. Będziemy 2-3 w Polsce i jakieś fazy grupowe Ligi Europejskiej od czasu do czasu. To nas czeka. Bez „buraczanych pater” i bez LM.

Jedyny pozytyw to ze trochę mniej będzie rozkapryszonych dzieci na Forum i Wielu za kilka lat doceni smak każdego MP. Tylko to jest plus Niestety gorzki....

PS
Jak czytałem mądralińskich w wątku o meczu z parchatymi jak to ich nie rozjedziemy 5-0 itd., Albo inne „mądrości” nadwornych intelektualistów forumowych (Marszałek) to pomyślałem ilu idiotów (bez urazy) jest na Naszym forum. Idiotów, bo odkąd pamiętam każde derby (nawet te wygrane 4-1) to była siermiężna walka i paradoksalnie im parchate grały gorzej w lidze tym nam się gorzej z nimi grało. Im oni grali lepiej w lidze tym My graliśmy z nimi lepiej. I dalej żadnych wniosków nasze „mądrale” nie wyciągają, tylko po meczu z grającą otwartą piłkę Legią obwieszczają Nasz triumf 6 0.... Ludzie, uczcie się na wcześniejszych wydarzeniach A pisanie jak ich to nie rozjedziemy bo jesteśmy piłkarsko lepsi kojarzy mi się z napinaniem 12 latków a nie ludzi którzy przecież znają się na futbolu.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując