Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2010, 17:40
Cytat:
Owszem, może i masz rację, ale czy w ten sam sposób podchodziłbyś do żołnierzy Wehrmachtu Czy zapalając ten przykładowy znicz, leitnantowi Wani poległemu 18 stycznia 1945 r. z ręki jakiegoś Hansa, nie zadawałbyś sobie pytania co Wania porabiał od 17 września 1939 i czy przypadkiem w kwietniu roku 1940 nie strzelał polskim jeńcom w tył głowy
Cytat:
Szczytne, aczkolwiek z racji wcześniej wspomnianych rozmyślań nad przeszłością Wani, osobiście do zapalenia znicza bym się nie posunął, co rzecz jasna nie jest równoznaczne z dewastowaniem grobów czy też ich zaoraniem, jak próbuje mam wrażenie szeregować przeciwników tej akcji GieWu. Gazety, której redaktorzy zdecydowanie za daleko posuwają się w swojej hmm "akcji" robiąc sobie fotki w mundurach Krasnojarmiejców, czy paradując w koszulkach z sierpem i młotem.
Generalnie dla mnie tacy frontowi żołnierze , to było mięso armatnie.
Wiadomo , że w każdej takiej wielkiej armii znajdzie się spory odsetek s-synów , psychopatów i zwyrodnialców(nie mówiąc już o tym jakie oddziaływanie ma taka wojna na demoralizację i zezwierzęcenie) .
Możemy więc domniemywać w jedną lub w drugą stronę. Że albo to był zwyrodnialec , który w 39 strzelał jeńcom w głowę , albo zwykły prowadzący do momentu wojny normalny żywot , człowiek , rzucony przez stalina(a że ten w tym rzucaniu się lubował , to wiemy) na front jako właśnie takie mięso armatnie.
Z opowieści (jak psychopaci z dalekiej odległości strzelali w kapelusz znajdujący się na głowie mojej prababci , bo się do nich nie odwróciła kiedy ją wołali) czy doświadczeń rodzinnych (jak zamordowali mojego pradziadka w Katyniu) miałbym wszelkie podstawy , żeby domniemywać na rzecz tej pierwszej zwyrodniałej wersji.
Jednak jak już zaznaczyłem w pierwszym zdaniu generalnie dla mnie tacy żołnierze(przecież nie piszemy o NKWDzistach , tylko przeważnie o zwykłych szeregowych) to było mięso armatnie rzucane przez stalina na front bez względu na wszelkie koszta.
Dlatego tak jak napisałem , 2 listopada raczej bym taki znicz zapalił.

Cytat:
Janecki pisze podobno, bo przecież nie może napisać że ma wtyki w PO i ktoś mu relacjonuje co się dzieje.
JA wiem , ze dziennikarze czasem mają prężnie rozwinięte struktury informacyjne , ale jakoś nie chce mi się wierzyć , że Janecki ma na tyle dobre wtyki , żeby dochodziły do niego informacje o treści(ogólnej , czy szczególnej - nieważne) rozmowy telefonicznej przeprowadzonej w nocy przez Tuska i Komorowskiego. Jak domyślam się z treści , którą pobieżnie przedstawił Janecki , musiała by to być dosyć prywatna rozmowa i jeżeli już o niej ktoś wiedział/ewentualnie był przy niej , to najbliżsi współpracownicy obu panów.
Gdyby słowa te padły na jakimś szerszym plenum , podczas jakiejś dyskusji wewnątrz partyjnej/klubowej , to może bym to kupił . W takim przypadku ja jednak nie mam na tyle zaufania do Janeckiego , szczególnie że artykuł ewidentnie idzie na ukazanie rozbitej i poddenerwowanej przed wyborami platformy , żeby to kupić

Harimata myślisz , że jak wykasujesz cześć swojego posta to ja dostanę napadu zaniku pamięci ?
Bierz pełną odpowiedzialność za swoje słowa , nie bądź tchórzem.

Cytat:
Cytat:
Harimata mam do Ciebie trzy pytania , które będę powtarzał aż do skutku.

1) Czy żydzi udzielili któremuś kandydatowi w wyborach na prezydenta Polski oficjalnego bądź nieoficjalnego poparcia ? Jeżeli tak to któremu ?

2) Wskaż 11 osób pochodzenia żydowskiego które zasiadają w obecnej radzie ministrów .

3) Czy Bronisław Komorowski jest żydem ?

Oczywiście w odpowiedziach podaj jakieś źródła.
Cytat:
Mareq - pytałeś gdzie te manipulacje mediów. Czytałeś już wywiad ze swoim wodzem? Zwróć uwagę na pytania, odpowiedzi są denne jak zwykle.
Igor Ignor.

Cytat:
Przy okazji Merkel straciła większość w izbie wyższej, a w UK niewiele brakowało, a torysi ogłosili by odwrót od integracji z UE
Torysi jeżeli chcą iść na jakieś układy z lib demokratami , to nie mogą ogłaszać odwrotu od integracji z UE

Cytat:
w uproszczeniu Fidesz to taki węgierski PiS
Oj nie zgadzam się. Zbyt duże uproszczenie
Jak już miałbym Fidesz porównywać do jakiegoś Polskiego tworu politycznego , to do POPiSu/ewentualnie AWSu (chociaż to też jest uproszczenie ) . Szczególnie w kwestiach właśnie integracji europejskiej Fidesz różni się od PiSu.-
Wystarczy chociażby porównać poglądy Orbana i Kaczyńskiego w kwestii Euro(wiem , że liderzy to nie całe partie ale jednak o czymś to świadczy) , wyniki głosowania w sprawie Traktatu z Lizbony , czy przynależności partyjną obu partii na poziomie unijnym.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.05.2010 o godz. 18:19.