Wyświetl pojedynczy post
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2010, 22:37
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
do kogoś kto zna się na kredytach:]
otóż chciałbym wziąć kredyt na mieszkanie tylko problem jest taki że nie mam dochodu (jestem studentem) a moi rodzice są już wiekowi i za dużo nie zarabiają i nie dostaną np. 300tyś zł. kredytu.
pytanie brzmi: Czy jest taka możliwość żeby wziąć kredyt najpierw przez moich rodziców, żeby oni na początku go spłacali a jak ja zacznę zarabiać... kredyt przejdzie na mnie proszę na prv.
Jeżeli zdolnosci kredytowe Twoich rodziców nie pozwalają na kredyt to bedzie naprawdę ciężko o ile sam nie pójdziesz do pracy i kredyt weźmiecie we trójkę. Musisz wziąśc pod uwage że skoro rodzice "są wiekowi" to nie każdy bank daje mimo wysokiego dochodu kredyt właśnie ze względu na wiek, a i tak żąda ubezpieczenia co równiez podraża kredyt ale to akurat w porównaniu z rata kredytu niewele, cirka kilkaset zł na rok.

Jeszcze kilka lat temu można było pokombinować z tzw TBSami lub "spółdzielniami". Wpłacasz 30% wartości mieszkania (kredyt z banku) a resztę spłacasz w ratach wraz z czynszem (plus oczywiście kredyt bankowy). Nie wiem czy coś takiego jak TBSy dalej fukcjonują. Są pewnie podobne sposoby, dowiedz się w Urzedzie Miasta.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując