Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2010, 19:39
Co ja widzę. Jeszcze niedawno wszyscy piali z zachwytu po grze Ba a po pierwszym słabszym meczu już zaczynają po nim jechać , że słaby itp. Ja go nie będę bronił bo z Legią zagrał słabiej ( ale nie można mówić że fatalnie) i ktoś zaproponował nawet żeby nie przedłużać z nim kontraktu , to niech ta osoba zaproponuje kogoś kto jest lepszy od Ba i ile on kosztuje ? Ktoś powiedział że z Ba nie da się zrobić takiego czołgu jak z Cantoro - całe szczęście , szanuję Mauro ale jak grał w Wiśle też po nim jechano bez mydła z tym że jednak oni są innymi typami zawodników, Ba nie jest takim typowym zawodnikiem jak Sobol do destrukcji ale z pewnością potrafi ładnie rozegrać piłkę i rozprowadzać ją na boki, pokazuje się do gry i w meczu z Koroną było widać różnicę klas gdy wszedł na boisko za Diaza, z Legią zagrał słabiej - podajcie mi piłkarza który nie zagrał słabego meczu w sezonie? Myślę że Ba będzie pełnił u nas rolę raczej takiego ofensywnego pomocnika ( jeśli zostanie przedłużona umowa ) i będzie rywalizował z Gułą , zarówno jeden jak i drugi potrzebuje wsparcia defensywnego pomocnika do czarnej roboty i mam nadzieję że Wisła ściągnie po sezonie jakiegoś młodego rywala i zarazem następcę dla Sobola . Alvarezowi też się oberwało, ciekawe co on zawinił w meczu z Legią bo zagrał przyzwoicie. I nie mówcie że Singlar który nie grał przez rok jest lepszy i więcej wnosi do ofensywy bo tak wcale nie jest , u Alvareza kuleje nieco dośrodkowanie ale ćwiczy nad tym na treningach a pamiętacie jak Błaszczu na początku też tej wrzutki nie miał najlepszej, dopiero na treningu poprawił ten element , to można wyćwiczyć i wierzę że Pablo to poprawi a po drugie to na Singlara też jechaliście, pamiętam jak nieraz mówiono po średnim meczu że jest dużo słabszy od Baszcza i powinno się go pozbyć , zresztą Baszczyńskiemu też nie raz na forum obmyto dupę. Mnie właśnie wnerwia że nawet po wygranym meczu niektórym piłkarzom wytykane są błędy i minusy jakie posiada ale musicie się przyzwyczaić bo Wisły nie stać na piłkarza który nie ma wad jeśli taki w ogóle istnieje, Maicona nie kupimy , Messiego również więc dobrze że taki Alvarez jest który prezentuje się przyzwoicie. Tak patrzę na naszą kadrę i zastanawiam się na kogo jeszcze na forum nie narzekano : na Brożka jednego i drugiego co jakiś czas ktoś ponarzeka , na Boguskiego teraz sypią się słowa krytyki, na Małeckiego również, Kirm , Łobo, Jirsak , Diaz - Ci to mają przesrane o Pawełku i Juszczyku już nie wspomnę, Sobolowi na początku rundy tez się oberwało - że bez formy, stary itp, teraz zaczęła się nagonka na Ba i Alvareza . O Jopie pisać nie muszę , Cleberowi tez się dostało , choć nie zagrał jeszcze w tej rundzie meczu to ktoś mu zarzucił ze za wolny, stary i tak dalej. Zostają Marcelo i Głowa im się upiekło choć na początku ktoś zarzucił Marcelo że słabo się prezentuje i dostosowuje się do ligi, Głowa to dostał chyba tylko za żółtą kartkę przed Lechem , ale to nie jest przecież Barca czy Inter . Nic nie mam do podsumowania przez kogoś jakiegoś meczu czy piłkarzy ale niektórzy przesadzają pisząc po każdym meczu : tego sprzedać , z tym nie przedłużać, ten się do niczego nie nadaje , ten to beztalencie i po prostu wkurza mnie jak anonimowi internauci udają najmądrzejszych,krytykują wszystkich i wszystko, i jak oni to się znają a tak wcale nie jest . Drużynie jest potrzebna drobna przebudowa, świeża krew , powinno odejść 3, 4 może 5 piłkarzy którzy od dłuższego czasu się nie sprawdzają i na ich miejsca powinni przyjść lepsi zawodnicy którzy wzmocnią Wisełkę ale niektórzy chcą był 4/5 zespołu odstrzelić i co wtedy?!
Ostatnio edytowane przez fanfan : 09.05.2010 o godz. 19:58.
Odpowiedz cytując