Wyświetl pojedynczy post
Carrot
Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2010, 19:22
kristos napisał(a):Wyświetl post
Boguski nie walczy o piłkę ?
No nie wiem ,może coś przeoczyłem ,ale wydawało mi się że ;
a) jest nieskuteczny
b)ma trudności z przyjmowaniem piłki
za to bardzo dobrze wychodzi na pozycje, przez co chwila ma sytuacje bramkowe i wcześniej ,czy póżniej piłka po jego strzałach będzie lądować w bramce.
zgadzam się z a) i b) chociaż ... trochę poprawię:
a) z jego skutecznością zawsze były problemy
b) "trudności z przyjmowaniem piłki" bardzo ładnie ujęte, bo większość piłek, które dostaje odskakują na minimum 2-3 metry !! Kończy się to oczywiście stratą (teoretycznie w naszej lidze to norma)
Kontuzja jego i żadnego innego piłkarza z tego nie tłumaczy. Powinni przyjmować piłki z zamkniętymi oczami, z połamanymi nogami, bo są piłkarzami; niestety raczej z przypadku.

Jeśli chodzi o walkę o piłkę, o której wspomniałem to wystarczy oglądnąć ostatnie trzy mecze. Nie widziałem żeby walczył do końca, odpuszczał dużo starć ciałem, boi się wkładać nogę. Wiele razy odpuszcza przejęcia piłki w momentach kiedy jest to możliwe a wystarczyłoby żeby ruszył dupe 2 metry do przodu. Czasami mam wrażenie, że jest w chmurach nie na meczu.
Chcesz zobaczyć walkę o piłkę zapraszam do zobaczenia powtórki bramki na 8-0 a raczej asysty Joe Cole właśnie wygranej przez walkę do końca w 90 min dzisiejszego meczu Chelsea - Wigan.

Życzę Boguskiemu powrotu do formy, bo inaczej go zapamiętałem. Tak czy inaczej nie widze innej opcji niż wygrana w derbach.

Odpowiedz cytując