Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2010, 16:32
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ja nie widzę tego w aż tak czarnych kolorach. Skorży faktycznie na początek sprowadzą 2-3 niezłych grajków. Całą drużynę Maciek zaprosi na quady, paint-balla a później na pączki do Bliklego. Zaprzyjaźni się z chłopakami.

Na fali entuzjazmu Legia Skorży w pierwszym sezonie będzie grała nieźle, może nawet udanie włączy się do walki o MP. Dzięki temu liderzy tej drużyny, jak Pączek Iwański przedłużą kontrakty.

Po roku zejdzie z nich powietrze i zrobi się problem.
Tyle, że obecna Legia to personalnie nie Wisła bis. Trudno mi wskazać u nich jednego piłkarza z charakterem. U na jest Sobol, są Brożkowie, jest Małecki, Głowacki i Cleber. W Legii grają mentalni inwalidzi i raczej kiepscy piłkarze. To raz.

Dwa - sytuacja z kibicami jest diametralnie różna, niż u nas. Nie będzie miesiąca miodowego, niezależnie od wyników - nie będzie też dobrej atmosfery. "Pączek", choćby co kolejka bramki ładował - u kibiców jest przegrany.

Trzy - nie wierzę w dwa - trzy dobre transfery Skorży. Niech weźmie od nas Hristova, Kirma i Łobodzińskiego, to będziemy w tej kwestii kwita. Może też za darmo zakontraktować Juszczyka, bo u nas chyba jednak nie przedłużą z nim kontraktu (oby).

Cztery - IMHO znowu pewnie położy przygotowanie fizyczne , tak jak u nas to robił co rundę (poza pierwszą), a czego kulminację mamy teraz.

Nie będzie fali entuzjazmu, nie sądzę też, żeby obecni piłkarze Legii potrzebowali jakiś zajęć relaksacyjnych. Tak kłaść - za przeproszeniem - "lagę" na swoje obowiązki jak oni kładą, to chyba nikt w tym kraju nie potrafi.

Zawsze życzyłem Legii najgorzej, ale to już przesada. Kiedyś mecze z nimi to były emocje. Teraz nasi grali sobie z nimi w dziada przez 90 minut. Zwalili 200% sytuację? No problem, za chwilę będą mieli następną.
Piknik.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.05.2010 o godz. 16:36.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując