Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2010, 14:24
Cytat:
1) Afera Rywina wyszła na zewnątrz "elyty" tylko dlatego że Mazurek i Zalewski napisali, że "podobno" Michnik spotkał się z Rywinem. A nawet bardziej asekurancko.

2) Argument ad Faktorum jest o tyle mało zasadny, że ja powielam konkretnie Janeckiego, który jest, w mojej ocenie, poważnym dziennikarzem. Poza tym co innego felieton (w Fakcie publikuje także np. Warzecha, którego też dość sobie cenię, m.in. za niezależność), a co innego sensacyjne artykuliki.
Dobrze , ale w tym przypadku nie mamy do czynienia z żadna afera , tylko domniemanymi przez redaktora Janeckiego problemami wewnątrz PO.

Dlatego właśnie się zastanawiam dlaczego poważni dziennikarze(a mimo , że z Janeckim się w wielu poglądach nie zgadzam za takiego go uznaje) pisują felietony w takim stylu do takich gazet. Tylko i wyłącznie dla pieniędzy , czy żeby dotrzeć do szerokiego grona odbiorców(nie ukrywajmy że jest to bardzo szerokie grono) ze swoimi celami. Jak dla mnie Janecki gra w tym felietonie na przedstawienie obrazu platformy rozbitej , skonfliktowanej oraz osamotnionego i sfrustrowanego Tuska . Niestety robi to posługując się już na początku właśnie czymś na wzór sensacyjki (co prawda nie takiej jak np. klątwa węży na cmentarzu) , ale mimo wszystko jest to taka sensacyjka , Tusk podobno zadzwonił po nocy do Komorowskiego i go strasznie okrzyczał i w ogóle jest zły i niemiły dla współpracowników z PO .

Cytat:
Mam pytanie do Ciebie Mareq, nie agresywne po prostu z ciekawości wypływające, byłeś dzisiaj zapalić znicz na grobie żołnierza Armii Czerwonej
Nie i nie wybierałem się .
Skąd pytanie ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 09.05.2010 o godz. 14:48.