Wyświetl pojedynczy post
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2010, 13:54
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Pare słów o Alvarezie. Możecie mnie zlinczować ale dla mnie to on nie jest jakims super prawym obrońca. Określilbym go mianem takiej osy robiącej wiatr i nic pozatym.

1) dużo strat w obronie
2) schematyczność w ofensywie - od dłuższego czasu zauważyłem że Pablo preferuje tylko jedno podanie - wzdłuż lini do prawego pomocnika i tylko z nim najczesciej gra. Ale o co chodzi. Pół biedy jak jeszcze takie rozwiązanie wobec sytuacji na boisku jest najlepsze, ale nie wtdy gdy np. Mały ma już dwóch gosci na plecach a Pablo i tak do niego podaje. najczesciej gówno z takiej akcji jest, conajwyżej aut. Owszem, włącza się w ofensywe, ale potem jest balon który leci pół godziny i najczesciej ląduje w rekach bramkarza albo na wolnym polu którego nie zamyka Diaz lub Pietia. Nie kupowałbym go, a już napewno nie za taką cene jaka podobno jest za niego.
Bo to bardzo przeciętny kopacz. Singlar jest znacznie bardziej pożyteczny w ofensywie. Więcej widzi, ma lepszą wrzutkę, podejmuje lepsze decyzję. W defensywie graja na podobnym poziomie, adekwatnym do naszej Ekstraklasy. Nie dziwię się, że Pablo nie zrobił kariery we Włoszech. Na jego obronę jest to, że nie łapie kontuzji i jego młody wiek. Na ten moment raczej nie jest wart tych 0,5 mln euro no ale jeśli grałby regularnie to może się okazać, że nie byłaby to zła inwestycja aczkolwiek ryzyko jest duże. Mam wątpliwości czy się ten chłopak będzie rozwijał czy raczej to już jego max możliwości.
Ostatnio edytowane przez thechris : 09.05.2010 o godz. 13:59.
Odpowiedz cytując