Wyświetl pojedynczy post
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2010, 11:12
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Ja też kiedyś myślałem, że wystarczy obojętnie kogo, ale tylko nowego wstawić do składu i będzie lepszy od obecnych grajków. Jednak nie jest to prawdą co pokazuję Christov. Przecież był on królem strzelców ligi podobnej do polskiej a u nas nawet na końcówki nie wchodzi...Poziom naszej piłki jest słaby, Wisła nie jest drużyną z potencjałem...niestety. Czasem nachodzą mnie jakieś czarne mysli, że dobrze by było gdyby ktoś inny zdobył mistrza. Ktoś kto po koronacji wzmocni sie naprawdę mocnymi piłkarzami. Wszyscy wiemy o tym że Wisła tego nie zrobi. Brak mistrza będzie tragiczny w skutkach dla Wisły ale zdobycie mistrzostwa będzie tylko chwilowym środkiem przeciwbólowym na całe zło...Pamiętacie sezon w którym Wisła zajęła 8 miejsce Co się wydarzyło rok później chyba wszyscy pamiętają. Wisła dominowała w lidze. Czasem chyba lepiej jest gonić, chyba lepiej mieć kogos przed sobą żeby widzieć jakiś cel. Problemem teraz jest, że Wisła nie ma celu. Oczywiście mistrz, ale o tym mysli każdy na starcie ligi. Ale co dalej Co po mistrzostwie? Nic. Po mistrzostwie kolejny mistrz. Oczywiście jakieś dzieci będą napalały się na LM ale każdy kto ogląda lige wie że nie ma na to żadnych szans. Zdobędziemy mistrza i nie będzie wzmocnień, na pewno nie będzie. Wisła nei ma pieniędzy...Może dlatego lepiej żeby mistrza zdobyl ktoś kto zainwestuje potem w mocną drużynę. Ale czy jest ktos taki w naszej lidze Tego nie wiem, ale dla dobra Wisły, powtarzam tylko dla dobra mojego ukochanego klubu mógłby chyba się powtórzyć ten sezon z 8 miejscem...

Ależ *******isz. Przecież do robienia wzmocnień nie jest potrzebne mistrzostwo. Wzmacniać może się przedostatnia i druga drużyna, nikt im tego nie broni. Z tytułu mistrzostwa nie ma żadnych wielkich pieniędzy dla klubu, więc nie widzę związku.
Wspominasz sytuacje z ósmym miejscem, że potem było super. Tak było, ale wynikło z tego przecież kolejne mistrzostwo i nic więcej. Żeby ktoś inny zdobył mistrzostwo to musi spełnić jeden mało ważny warunek - musi być najlepszy. Wisła jest najlepsza, dlatego zdobywa mistrzostwa. Polska piłka ligowa jest na takim poziomie, że jakikolwiek sukces w pucharach jest niespodzianką, a porażka jest normą.

Próbujesz nam wmówić, że zdobycie w kolejnych sezonach 8 i 1 miejsca, jest lepsze od zdobycia miejsca 1 i 1.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując