Wyświetl pojedynczy post
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2010, 17:51
Apropos tego 7-0 co pisze AWE. Pełna zgoda, jakby Wisła była poważną drużyna to powinna Legie zmasakrować do końca. Wybić tym pedałom piłkę nożną z głowy.

I teraz kontrowersyjna refleksja:

Pamietacie 1993 rok? Pamietacie.

Oczywiście nie twierdze, że Legia ten mecz sprzedała, bo pewnie tego nie zrobiła. Jest po prostu taka beznadziejna i wreszcie ktoś potrafił to wykorzystać. Tragiczne Piasty i Korony za bardzo się bały. Ale o co mi chodzi. A no o to, że równie dobrze jak o meczu 93 można o tym powiedzieć, że Legia go sprzedała. Wisła miała multum sytuacji. Wrecz mógłbym cytować zarzut do tamtego meczu jak ulał pasujace tu. "fatalne zachowania obrońców, którzy nie przeszkadzali Wiśle w niczym". Jakby w Wiśle grało nieco wiecej piłkarzy, a nie skórokopów, powiedzmy ze 3 Brożków to 6 by była. Boguski powinien do pustej trafić, Brożek miał jeszcze sam na sam, Kirm. A Legia nic. Czym to się rożni od 93? Niczym.

I teraz najlepsze. Wisła wtedy wywaliła pół kadry. Legia pewnie zrobi to samo. Legia wtedy grała o mistrza i bardzo potrzebowała punktów, Wisła dziś tez. Legia nie grała o nic, bo teksty o pucharach nalezy włożyć miedzy bajki - po co zaczynac sezon 20 czerwca jak mozna w połowie lipca? Myslmy jak piłkarze, a nie normalni ludzie.

Jestem absolutnie pewny, ze gdyby ten mecz byl w 93 to by został uznany za sprzedany ze wszystkimi konsekwencjami. Wygladało to tak jakby jeden Kosecki nie był wtajemniczony i grał normalnie. A reszta pozwalała Wiśle na wszystko.

Po co to pisze? Nie stawiam tezy, że mecz sprzedany, dla mnie był czysty, bo Legia jest żałosna. Najgorsza od x lat. Po prostu znalazlem kolejny przykład na to, że z 93 to nie jest do końca wszystko jasne, czarno - białe.

Dzisiaj Wisła mogła spokojnie pojechać Legię 6 do 0 i można by stawiać znaki równości miedzy zachowaniem Wiślaków w 93, a Szali czy Rzeźniczaka dzisiaj.

Iti spierdalaj.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując