Cytat:
|
Wreszcie, wybory mamy w zasadzie w wakacje. Dzisiaj nie ma atmosfery do powszechnej mobilizacji i brania zaświadczeń uprawniających do głosowania poza miejscem zamieszkania. To również jest czynnik mogący uderzyć w wynik Komorry.
|
Z drugiej strony termin II tury(a raczej możemy być pewni , że ta się odbędzie) przypadnie na dzień 4 lipca , spora liczba studentów wróci już do domów. To z kolei może zadziałać na korzyść wyniku Komorowskiego.
Cytat:
|
Moim zdaniem w Polsce nie ma zdecydowanego przepływu sympatii wyborców, choć takie zjawisko na pewno występuje w jakimś zakresie. Katastrofa raczej nie doprowadziła do tego, że nagle część wyborców PO czy SLD nawróciła się na kaczyzm.
|
Cytat:
|
Obaj za bardzo brniecie - ja już pisałem swego czasu, że zdecydowana większość naszych obywateli ma żadne pojęcie o polityce i są to zwykłe chorągiewki - nie ludzie których olśniło, coś zrozumieli itp - tylko chorągiewki które głosują tak jak zawieje wiatr.
|
Na marginesie dodam , bo nie wiem czy zostalem dobrze zrozumiany. Piszac o ludziach , ktorzy zmienili zdanie w kwestii postrzegania prezydenta , bynajmnieniej nie implikowalem im nawrócenia sie z wyborcy PO,SLD na wyborce PISu , co to to nie
Cytat:
|
A mowi sie tylko o tej pierwszej, zeby jeszcze raz pokazac ze ci ktorzy za Kaczynskim to debile. Zarowno ci "starzy" jak i neofici.
|
Naduzycie.
Jezeli sie o niej mówi , to tylko dlatego , zeby pokazać hipokryzje i instynkt stadny sporej czesci Polakow a nie zeby pokazac , ze Ci ktorzy sa za Kaczynskim to debile.
Zreszta w jaki niby sposob miala by ta teza byc podstawa zalozenia , ze starzy wyborcy Kaczynskiego to ,,debile'' ? Przeciez w tym przypadku nie ma zadnego zwiazku.
Pytanie pro forma . Znasz osobiście takie osoby które mówiły uj , czekista , kagiebista a teraz mówią w sumie ładnie się zachował , fajny gosc

?
Nie twierdze bynajmniej , że takich osób nie ma . Tylko że tego typu argument zastosowałeś przeciwko mnie , więc zastanawiam się czy spotkałeś się z takimi przypadkami jak wyżej opisane.