Cytat:
|
Jako dowód masz publicystykę polityczną.
|
Tak ten artykuł z dziennika który jest przedrukiem z pap , to typowy przykład publicystyki politycznej . Zapomniałeś jednak jeszcze dodać , że wyjątkowo jednostronnej
Cytat:
Temat jest wbrew pozorom bardzo istotny - pokazuje problem ludzi niekompetentnych, podpierających się w swoich mętnych wywodach pseudonauką, a
właściwie - pozorem naukowości. Na zasadzie: "Macie tu dane od naukowców, patrzcie co mogę z nimi zrobić!".
A później badacze muszą się tłumaczyć z tez które nie postawili i wypaczenia ich badań przez demagogów.
|
To tylko wbrew Twoim pozorom , więc baw się dobrze
Problem człowieka niekompetentnego wykazałem już stronę wstecz , kiedy nie umiał obronić swojej tezy dlaczego dana sytuacja jest jajcarska motając się gdzieś na pograniczu definicji państwa prawa , równości wobec prawa i poziomu elit.
(abberacja , człowiek niekompetentny , demagog , mętne wywody i pseudonauka , to kolejne przykłady tzw. lżejszych uszczypliwości aniżeli zapytanie o ,,czytanie ze zrozumieniem'')
Cytat:
|
to teraz obroń ją albo odpuść.
|
Już to dawno zrobiłem , nie chce mi się powtarzać tego samego po raz enty.
Cytat:
|
Chyba, że faktycznie zadasz sobie trud udowodnienia czegokolwiek
|
W życiu

Ile razy mam się jeszcze produkować z tym samym ?
Że nie muszę znać osobiście takich osób by przyjmować ich istnienie .
Że jest coś na rzeczy z sondażem przeprowadzonym przez tą samą firmę w tym samym przedmiocie i tymi samymi metodami , który w miesiącach 1,2,3,4,5,6,7,8,9 wykazuje mniej więcej takie same wartości po czym w miesiącu 10 wskazuje diametralnie inny wynik (co stwierdzam nie tylko ja , ale też ,,publicyści polityczni'' z PAPu)
Że w końcu są także inne głosy ludzi dostrzegających te same zjawiska co i ja , więc nie jest to jakieś moje votum separatum .
Ty mi człowieku każesz udowadniać rzeczy dostrzegalne na pierwszy rzut oka , jakimiś matematycznymi wyliczeniami i podawać do tego bibliografię i jeszcze oczekiwać(dając przy tym kolejny raz wyraz swojej arcy skromności) na Twoją łaskawą ocenę.
Nawet nie wiem czy to jest śmieszne , czy żałosne.
Cytat:
|
* Pomijam już fakt, że zmiana poglądów nie jest niczym złym - chyba, że jest się partyjniakiem.
|
Generalnie nie jest .
Zależy jednak bardzo dużo od tego , czym jest spowodowana .
Trzymam za słowo .