Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2010, 23:10
Innymi słowy - tak jest bo tak Ci światopoglądowo pasuje. Można i tak. Jako dowód masz publicystykę polityczną.

Mareq napisał(a):
To ja pierwszy zapytałem w jaki sposób Ty to wykluczasz . Nie musisz przedstawiać ani bibliografii ani modelu matematycznego. Wystarczy proste chłopskie rozumowanie. Dlaczego jesteś taki przekonany , że na tą różnicę nie mógł mieć wpływ zmiany poglądów ludzi z powodu tego konkretnego wydarzenia ? Z uwzględnienie tego iż w poprzedzających miesiącach takich różnic w tym samym sondażu tej samej grupy badawczej , nie było.
Ja niczego nie wykluczam, po prostu brak podstaw do takich wniosków. Ty twierdzisz, że jest inaczej, ale nie potrafisz tego wykazać. To TY musisz udowodnić, że masz podstawy do takich wniosków, a nie ja, że jest to niemożliwe (być może jest - przestaw dowód).
Ty postawiłeś tezę (o "hipokrytach" zmieniających poglądy*, podpierając się dwoma sondażami), to teraz obroń ją albo odpuść.

Na tej samej zasadzie ja mogę stwierdzić, że Komorowski jest przybyszem z innego wymiaru zamieszkującym ludzkie ciało, a na wszelkie sprzeciwy będę domagał się dowodu, że to niemożliwe. Rozumiesz już, gdzie prowadzi Twój sposób rozumowania?
Nigdzie.

Te Twoje odejmowane liczb z jednego sondażu od drugiego to jakaś aberracja, więc pokaż na czym się opierasz.

Temat jest wbrew pozorom bardzo istotny - pokazuje problem ludzi niekompetentnych, podpierających się w swoich mętnych wywodach pseudonauką, a właściwie - pozorem naukowości. Na zasadzie: "Macie tu dane od naukowców, patrzcie co mogę z nimi zrobić!".
A później badacze muszą się tłumaczyć z tez które nie postawili i wypaczenia ich badań przez demagogów.

EOT z mojej strony, nie ma z kim gadać. Chyba, że faktycznie zadasz sobie trud udowodnienia czegokolwiek, zamiast wrzucenia jakiś danych i powiedzenia, że "tak jest". Ewentualnie - że "tak może być, bo czemuż i nie"
__________________________________________________ ___
* Pomijam już fakt, że zmiana poglądów nie jest niczym złym - chyba, że jest się partyjniakiem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 23:28.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!