Cytat:
|
Nie znasz takich przypadków
|
Nie znam też przypadków podpisania listy poparcia dla Jarosława Kaczyńskiego co nie oznacza , że takich osób nie ma.
Przeciwnie , mamy ,,żywe'' dowody , że takich osób jest grubo ponad 1,5 mln .
Cytat:
|
Patrząc na to, jak operujesz liczbami jestem pewien, że ze statystyki nic nie rozumiesz. Tym bardziej nie masz pojęcia o sondażach
|
(rozumiem , że to ma wymiar lżejszy jak ,,chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem'' )
Cytat:
|
Tyle, że ty stworzyłeś sobie teoryjkę o nagłym nawróceniu na Kaczyńskiego i opierając się na dwóch telefonicznych sondażach próbujesz ją wszystkim wmówić.
|
Nagłym nie powszechnym.
Po uj w ogóle się wcinasz między wódkę a zakąskę ?
Nie wiesz o czym jest temat a mądrkujesz.
Napisałem dobre parę dni temu , że już bardziej wolę takich ludzi jak Wojewódzki czy Figurski aniżeli tych , którzy przed 10 kwietnia uważali , że to był zły prezydent bo mały , gruby , irasiadowy itp itd a po 10 kwietnia jak obejrzeli kilka fotek w sepii i usłyszeli jak ładnie zwracał się do żony , doznali oświecenia.
Orzeu zapytał czy osobiście znam takich ludzi na co odparłem mu zgodnie z prawdą , że nie , ale skoro mi coś takiego utkwiło w głowie , to musiałem gdzieś spotkać się z takimi przypadkami.
Ponadto wkleiłem mu dla przykładu dwa sondaże , które wskazały na dosyć znaczą zmianę w postrzeganiu sprawowania urzędu Prezydenta bezpośrednio przed i bezpośrednio po katastrofie.
To już jest zupełna abstrakcja , bo ta dyskusja nie prowadzi do nikąd.
Miałem na myśli to , że bardziej od błaznowania Wojewódzkiego i Fugurskiego drażnią mnie ludziei , którzy są jak chorągiewki na wietrze.
A sprowadziła się do tego , że zaraz zaczniemy przeprowadzać spis narodowy.
Już moje czepianie się o ,,to są dopiero jaja'' było bardziej produktywne aniżeli czepianie się , czy są tacy ludzie czy ich nie ma.
Cytat:
|
Nie dysponujesz odpowiednim warsztatem naukowym ani szczegółowymi danymi pozwalającymi uprawdopodobnić swoją hipotezę, której trzymasz się jak pijany płota.
|
Zajmij się lepiej własnymi płotami , bo w tym temacie takich sporo.
Cytat:
|
Wystarczyło pare dni nadawać ciepłe fotki o Kaczorze z żoną, dawać wspomnienia przyjaciół, którzy wymieniali wyłącznie zalety, opowiadali sympatyczne anegdotki i się wzruszali. Do tego muzyczka plus usmiechniety Lech, ojciec Narodu. Zanim się zorientowali w co się pakują (czyli zanim rozpetali 'awanture o Wawel') wykonali niechacy kawał dobrej PRowskiej roboty na rzecz Lecha.
|
Ogólnie mediów , bo tvp robiła to samo.
Owszem być może to była główna przyczyna . Dlatego też napisałem sambowi jakieś kilkadziesiąt postów temu , że być może jedne mydliny zastąpiono innymi.