Wyświetl pojedynczy post
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2010, 20:13
harimata napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą zastanawiam się czy SLD po odpadnięciu z pierwszej tury wskaże Komorowskiego jako kandydata II tury w opozycji do Kaczyńskiego. Ja osobiście bym się czuł trochę zażenowany i zniesmaczony gdyby mojej partii udzielał poparcia zbrodniarz wojenny i agent KGB tj . Jaruzelski. Całe szczęście, że w II turze zawiedzeni wyborcy SLD z popierającym ich generałem Wojciechem oddadzą głos na Komorowskiego wraz z wyborcami PO.
Patrząc na przypływ uczuć Arułkowicza do Wassermana po jego śmierci oraz słuchając osób o bardzo socjalno-roszczeniowej postawie, będących naturalnym elektoratem SLD (tzw. starym komuszym, żyjących w przeświadczeniu, że PRL było wspaniałe i niezależne, dawało mieszkanie, pracę i tanią wódkę a prywatyzacja jest z gruntu zła) wcale bym tego nie był taki pewien.

Oczywiście celowo upraszczam ale elektorat o przekonaniach związkowych (czyli de facto lewicowych bo jak związki zawodowe mogą być prawicą? - takie rzeczy są możliwe chyba tylko u nas) nie będzie głosować na PO. Zwolennicy wszelkich związków branżowych, OPZZ, i innych "pro-pracowniczych" stworów jeśli nie poprą / nie popierali SLD to z dużym prawdopodobieństwem można założyć, że poprą Kaczyńskiego.
ANTY-RABBIN-FRONT