Wyświetl pojedynczy post
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2010, 10:07
jak dla mnie rozszerzony stał na wysokim poziomie. może nawet bardzo.
choć szczerze, to jak zobaczyłem rozprawkę - organizowanie imprez sportowych, to się uśmiechnąłem pod nosem i stwierdziłem, że jesteśmy w domu.
póżniej się i tak okazało, że bez słownika to wcale nie ma tak łatwo, ale jakoś poszło.
a gramatyka w tej I części dość trudna, ale w zad. 1 trafiły się słówka które znałem, więc się udało 4 dobrze napisać i 2pkt. zebrać. ale kombinować trzeba było.

u nas 2h części I i półgodzinna przerwa (po co aż tyle? tyle dobrze, że u nas rozluźniliśmy się totalnie i śmiechu było co nie miara ), a później 70min. słuchania i czytania.

i tu z poziomem to rzeczywiście dowalili konkretnie. czytania na pewno trudniejsze niż słuchania, ale przy słuchaniach trzeba było naprawdę się skupić na szczegółach i wyłapywać kontekst i małe szczegóły (szczególnie w tym z nagłówkami), ale poradziłem sobie raczej dobrze. z czytaniami miałem większy problem.
ale ogólnie po maturze wyszedłem zadowolony i liczyłem na więcej niż 60%, a jakby było więcej niż 70% to by było zajebiście.

no i teraz rano sobie sprawdzam odpowiedzi i widząc z części zamkniętej (czyli nie licząc rozprawki) 25,5/32 = 81% jestem baaaardzo szczęśliwy.

ps. z podstawy z części zamkniętej mam 35/35, więc myśle że na pewno będzie powyżej 90%.
także z angielskiego naprawdę jestem zadowolony.
ps2. nie chodzę na żadne korki.
Odpowiedz cytując