igortsw napisał(a):

|
Ogólnie rzecz biorą matura rozszerzona stała na średnim poziomie tak dla porównania myślę że ludzie którzy zdali na 85% maturę podstawową byli w stanie napisać rozszerzoną na 50-60%
|
Myślę, że i owszem byli w stanie, ale w moim przypadku coś zawiodło chyba. Sprawdziłam z podstawy zamknięte mam 1 błąd, w otwartych zbyt wiele mi nie mają za co odjąć więc będzie pewnie spokojnie 90+%. Rozszerzony mi nie poszedł. Gramatyka, 1 zadanie zrobione dobrze w większości, w 2 punktów 0, ale tego się spodziewałam. Czytanie nie było jakieś mega proste, bardzo podchwytliwe. To samo się tyczy słuchania, samo w sobie do zrozumienia, ale podchwytliwe pytania jak zawsze. Opowiadanie, no cóż jakiegoś mega wybitnego słownictwa nie było więc liczę skromnie na 10pkt, może coś więcej to będzie nieźle. Całość pewnie między 40% a 50%.
Było do napisania, ale tyle czekania na rozszerzony wymęczyło mnie niemiłosiernie. Dla porównania dodam, że maturę, którą robiliśmy w szkole samodzielnie z roku ubiegłego (też R) napisałam na 83%