Wojtas napisał(a):

Ja sam nie wiem Tofik czy ludzi darmowych mozna segregowac na umiejtnosci.
Cos jednak sprawilo ze sa darmowi ,cos to jednak oznacza.
Jak dla mnie tego typu goscie po w naszym klubie powinni byc sprowadzani jako rezerowi rezerowych napastnikow a nie jako ludziwe ktorzy maja wejsc i grac w druzynie Mistrza Polski.
jest to droga ,a raczej typ polityki ktora nigdzie nas nie prowadzi ,wrecz przeciwnie poziom sportowy tej druzyny iidzie co rok w doł.
|
Nie można? Np. Beto czy Juszczyk vs Ba czy Marcelo. Liczy się jak grajek gra, a nie ile kosztował.
A od strony kosztowej to jaka jest różnica w dłuższym okresie niż 1 sezon między Gargułą, który jest "darmowy" ale kosi np.350 tys euro rocznie, a grajkiem, który kosztował 200 tys. euro i ma kontrakt 200tys? To obserwacja i duży zasób informacji o graczu jest kluczem, który daje szanse na dobry wybór i minimalizuje ryzyko pomyłki w wyborze zawodnika.
A co do meritum - Pejsy vs Polonia (x-?) czy Lubin vs Odra (x2-?) to będą ciekawe mecze w tej kolejce z pkt. widzenia utrzymania.
Ara wczoraj zgodnie z planem tylko, że moim zdaniem nic im to nie da bo są za ciency, wciąż mają najmniej punktów i w bezpośrednich meczach polegną. Kto drugi?