1q2 napisał(a):

Tak właśnie to jest zajebista litera - ścigajmy Palikota za małpkę, Juzkowi z Pcimia roz*******my życie bo zamiast małpki palił jakiś chwast itp.
Ważne że w krajach islamskich litera prawa jest ściśle szanowana.
|
W normalnych krajach litera prawa jest szanowana.
Prawo jest tylko abstrakcyjną umową mającą za zadanie porządkować życie w społeczeństwie. Nie będę się tutaj wdawał w jakieś anarchistyczne dywagacje - niczego lepszego dotąd nie wynaleziono.
Ustawa o wychowaniu w trzeźwości jest idiotyczna, ale w takim wypadku zadaniem Palikota (o ironio - przewodniczącego komisji mającej z absurdami prawnymi walczyć!) było ją zmienić.
Mareq napisał(a):

Nie ślizgaj się , tylko napisz , że według Ciebie nie doszło w tym przypadku do popełnienia przestępstwa , że napisanie na pomniku radzieckiego żołnierza ,,śmierć Ruskim'' było do przyjęcia i że cała afera wynikła z tego , iż poszły naciski z ,,góry'' aby zrobić dobrze naszym nowym przyjaciołom.
Zresztą z tego co mi wiadomo o winie(i karze ) orzeka sąd a nie policja , czy prokuratura , więc może będziesz miał rację.
|
Napisałem to, co napisać zamierzałem. To, co Ty próbujesz mi wkładać w usta - cóż, trudno to nawet nazwać logicznym następstwem moich słów.
Kontrast - olewanie przestępstw/ wykroczeń komunistów (popełnianych rokrocznie w miejscach publicznych przy udziale mediów) oraz złapanie przy udziale mediów trójki pijanych gówniarzy, który założyli pomnikowi kosz na głowę i nabazgrali na nim "Śmierć Ruskim". Nierówne traktowanie ekscesów obu skrajnych skrzydeł. Prościej chyba nie można.
Próby robienia ze mnie oszołoma węszącego spisek władzy nie skomentuję, bo to poniżej mojej godności. Znów wkładasz mi w usta nie moje słowa*. Tak, jakby pochody pierwszomajowe zaczęto obchodzić od zwycięstwa PO w wyborach...
Obawiam się, że na obśmianie mnie jako oszołoma i spiskowca jesteś o wiele za słaby. Chcesz to dalej ciągnąć w tym stylu? Masz zamiar szukać jakichś absurdalnych znaczeń, jakie można by według Ciebie z moich postów wyczytać?
__________________________________________________ ______________
* Wyjątkowo prymitywna taktyka. Nikt normalny nie będzie tłumaczył się z tego, czego nie napisał/powiedział, po prostu takie insynuacje zignoruje.