Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2010, 02:17
Cytat:
A, to dobre. Rozumiem, że spędy komunistów jako niegodzące w naszą nową/starą przyjaźń mam po prostu zlekceważyć. W końcu kontekst jest, jaki jest.
I walić jakieś tam ofiary komunizmu, olać prawo - no chyba, że by to miało obrazić naszych wielkich odwiecznych przyjaciół.
Nie wiem co Ty masz z tym zrobić .
Wyjaśniałem Ci dlaczego uwaga mediów i rządu była skoncentrowana w takim stopniu akurat na tym wydarzeniu.
Sugerujesz , że brak działania organów państwa w stosunku do spędu komunistów , jest spowodowany kurtuazją w stosunkach Polsko- Rosyjskich ?
Bardzo a to bardzo ciekawe założenie

Cytat:
poseł na Sejm okazał jawne lekceważenie prawa przed kamerami. Gest, za który nie spotkało go publiczne napiętnowanie - wręcz przeciwnie, medialna afirmacja. To jest działanie destrukcyjne dla powagi Państwa i jego struktur.
Ale co ja tam wiem.
uhm , dyskusja była o równości wobec prawa , jego literze i duchu a teraz nagle przechodzimy do postaw indywidualnych osób , wobec konkretnych przepisów prawa.
Skakanie z kwiatka na kwiatek.
Być może jest to działanie destrukcyjne dla powagi Państwa i jego struktur a jaki to ma związek z początkowym tematem dyskusji ?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 02:24.