Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2010, 02:02
Mareq napisał(a):Wyświetl post
dziki kraj ?
Chyba nie ma się co dziwić reakcji władz i mediów , skoro kontekst jest jaki jest ?
Pisanie po pomniku radzieckiego żołnierza haseł odwetowych sugerujących jakoby winę Rosjan w sytuacji kiedy z jednej strony huczy od teorii spiskowych a z drugiej strony mamy ,,wielkie pojednanie narodów'' , musi wzbudzić takie zainteresowanie a nie inne.
W przeciwieństwie do dorocznej parady grupki fanatyków spod znaku sierpa i młota.
A, to dobre. Rozumiem, że spędy komunistów jako niegodzące w naszą nową/starą przyjaźń mam po prostu zlekceważyć. W końcu kontekst jest, jaki jest.
I walić jakieś tam ofiary komunizmu, olać prawo - no chyba, że by to miało obrazić naszych wielkich odwiecznych przyjaciół.

Jakoś tego nie kupuję.

Mareq napisał(a):Wyświetl post
,,Janusz Palikot został skazany za spożywanie alkoholu w miejscu publicznym, a także za uiszczenie mandatów za dwóch współtowarzyszy happeningu, którzy nie są członkami jego rodziny. Taką informację podaje RMF FM.''
Mój błąd, myślałem że sprawa przyschła, a jednak nie. Sąd orzekł - i to już po roku od zdarzenia!

Tyle, że problem leży gdzie indziej - poseł na Sejm okazał jawne lekceważenie prawa przed kamerami. Gest, za który nie spotkało go publiczne napiętnowanie - wręcz przeciwnie, medialna afirmacja. To jest działanie destrukcyjne dla powagi Państwa i jego struktur.
Ale co ja tam wiem.
Dobrze, że przynajmniej mandat zapłacił.

Oczywiście takie kwiatki, o których wspominałem już wcześniej, można liczyć w dziesiątki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 02:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!