Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2010, 01:24
MCDave napisał(a):Wyświetl post

To nie było do mnie ale mam jedną uwagę: Dlaczego zwykły człowiek z filmu Pospieszalskiego jest kim innym, niż zwykły człowiek spod krakowskiej kurii? Uprzedzam, to raczej pytanie retoryczne (do tych którzy napiszą że pod kurią był tłum sterowany przez Róże, lewaków i Bóg jeden wie kogo jeszcze)
Lepiej bym nie odpowiedział, to jest właśnie to co mnie drażni ale też bez przesady - jak u nas jest w publicznej - każdy widzi , ja jedynie skrytykowałem ten program bo mi wolno i mam ku temu powody, natomiast hipokryta był bym gdybym piał o natychmiastowym zwolnieniu jednego czy drugiego.
Stało się i tyle - wojna trwa nadal i będzie trwała i tu przychylam się do stwierdzenia Kurskiego że de facto ta wojna była przyczyną tego co się stało - Kurski nie podaje kto był w niej większym s****ielem bo tego zmierzyć się nie da.Panowie tak popłynęli że w ogóle nie zdawali sobie czym to może grozić.
Raz czy dwa się udało(o czym mogliśmy nie wiedzieć) , za trzecim razem *******nęło - wyobraźmy sobie sytuację co by się działo gdyby pilot zawrócił - wzajemnych oskarżeń nie było by końca.

Tu mądre głowy wypisywały by jakie to Ruskie to mendy bo na pewno można było lądować(taka analogia do odwołania większości wizyt na pogrzebie i napierdalanki na tych co nie przylecieli się kłania).Wielki spisek , może znów jakiś kozak pisowski podał by pilota do prokuratury że jest cykor i nie wykonuje poleceń zwierzchników - chryja by była jak nic i nikt by się nie zająknął że uniknięto olbrzymiej katastrofy.

Z drugiego frontu. - Rządzący zlekceważyli ten lot - chce lecieć , niech se leci - nabrał ekipę...nic nam do tego.Opracować szczegółowe warianty gdy lądowanie było by niemożliwe...mogą lecieć do Moskwy albo do Mińska a że to uniemożliwi dojazd do Katynia...nie nasza sprawa - nie dopuścić do tylu ważnych osób na pokładzie 1 samolotu - ale po co - procedury są zachowane

I mamy efekt - 2 ekipy obrażone śmiertelnie na siebie, bawiące się jak dzieci w piaskownicy tylko do czego to doprowadziło

Sory wolfy że jeszcze Ciebie się czepiam(w nawiązaniu do tego Twojego ataku) ale nie znasz mnie i mógłbyś sobie darować takie podjazdy bo to że tak a nie inaczej komentuje tą teraźniejszość po smoleńską to jedno ale nie stawiaj mnie w jednym szeregu z jakimiś kanaliami , bo autentycznie wstrząsnęła mną ta cała sytuacja - sytuacja gdzie zginęli ludzie nie mojej opcji ,nie mój Prezydent a szczególnie jego i jego żony jest mi cholernie żal.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 06.05.2010 o godz. 01:27.
94 - Allah Akbar!!