Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2010, 19:02
Cytat:
Uważam że pisanie o banalnej maturze jest nie na miejscu. Może dla kogos była prosta ale to nie znaczy żeby w taki sposób szydzić pośrednio z innych. Matura była taka jaka miała być? Czego się spodziewaliście na podstawie? tu raczej nie ma materiału za wiele.
ja mysle ze tu nie chodzi o szydzenie z tych ktorzy tych 30% nie osiagna ale naprawde matematyka na te 30% jest banalna. Jesli ktos nie napisze na tyle to moze jednak szkola srednia to za wysokie progi... skoro ja sobie bimbałem 4 lata i uczylem sie matmy w tym roku przez 3 tyg tyg zeby sie ze szmaty poprawic to ja nie wiem jak ktos kto wykaze troche checi zeby nawet polowe materiałupowtorzyc moze nie zdac tak latwej matury. Oczywiscie nie wymadrzam sie bo sam nie bede miał nawet 60% no ale te kilka pkt ponad 30% to troche wstyd nie miec. Naprawde wystarczy nawet ruszyc glowa, wziac do reki zbior ze wzorami ktory daja na maturze i kobinowac jak zrobic czesc zadan zamknietych w oparciu o wzory z ksiazki a nie w oparciu o swoja wiedze. Tez zauwaz jakie oburzenie, polowa maturzystow lacze na matme ze nie chca jej na maturze, bez przesady, przedmiot jak przedmiot. I nie rozumiem czemu wielkie oburzenie na matme, moze Polskiego nie piszmy bo po co? Moze jezyka obcego nie piszmy, badzmy patriotami! Wystarczyło znac podstawy matematyki i troche ruszyc glowa i bez problemu 30% jest z samych zamknietych wiec nie rozumiem jak mozna narzekac na przedmiot gdzie wystarczy reprezentowac na maturze niemal poziom gimnazjalny zeby zdac. Ale dobra juz sie nie madrze, jesli ktos nie zda to wspolczuje i proponuje inaczej podejsc do tego, troszke sie poduczyc i nie ma bata zeby w sierpniu sobie z tym nie poradzic
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując