Wyświetl pojedynczy post
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2010, 18:34
Proud napisał(a):Wyświetl post
Już za sam udział Bartoszewskiego w Powstaniu Warszawskim powinieneś mieć do Niego szacunek. Niezależnie jaką opcję popiera obecnie. Jak przyrównujesz Bartoszewskiego do Jaruzelskiego to gratuluję poczucia humoru.
Ale jak widać, patriotyzm również jest wybiórczy...i zależny od "potrzeb".

Też stoję po stronie prawdziwej Solidarności, a nie tej solidarności mieszającej się w politykę. Co zresztą sam Jan Paweł II podczas pielgrzymki do Polski im wypomniał.
Jak widzisz nie mam do niego szacunku. I nie ma go nikt u mnie kto chodź raz podniósł rękę na moją ojczyznę i przyczynił się do jej upadku,zniewolenia,poniżenia czy sprzedaniu. Co do działalności Bartoszewskiego podczas hitlerowskiej okupacji istnieje dzisiaj wiele dowodów, że jest sfałszowana i nie tak ,,finezyjna,, jak to profesorek opisuje. Zwolniony z Auschwitz dlatego, że jego siostra wyszła za oficera SS. W Żegocie był szarą myszką (pistoletu nie widział) i dziwnym trafem po jego szybkim awansie cała jego siatka została złapana a nie zamordowana. W końcu praca w radiu to też walka powstańcza. I na koniec dodajmy najważniejsze. Współpracował w jakimś stopniu z władzami PRL w czasach największego stalinizmu. Bo kto w tamtych czasach mógł wydawać książki i wyjeżdżać za granicę ? I jeszcze do tego dochodzi sfałszowanie i kupienie sobie nowej tożsamości bo żydowskiej się wstydził. To wszystko to są fakty poparte dokumentami. Jak chcesz to Cię z nimi zapoznam. I na tej podstawie ten człowiek nie ma u mnie szacunku i nie będzie go miał nigdy.

Nie porównałem ich do Jaruzelskiego a jedynie zestawiłem z nim i trzeba przyznać, że niektóre ich poczynania są bliźniaczo podobne.
Ostatnio edytowane przez harimata : 05.05.2010 o godz. 18:40.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !