Marszałek napisał(a):

A gdzie ja napisałem,że mamy go sprzedać?wręcz przeciwnie,napisałem,ze raczej nikt go nie kupi. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. I nikt na nikogo nie pozuje. W ogóle piszesz od rzeczy. Ja o czym innym,Ty o czym innym.
Bogu,ok rozumiem,że patrzysz na niego przez pryzmat druzyny,a ja przez pryzmat ewentulanego zarobku na nim. Tutaj mogło dojść do nieporozmienia.
|
Ja zgadzam się w pełni z Panem Dudi w kwestii Małeckiegoi:
1. Małecki to jeden z najlepszych naszych kopaczy, świetny na skrzydle i w ataku. (wszystko w kontekście ligi polskiej)
2. Małecki to jeden z najdroższych naszych kopaczy, z pewnością zarobimy na nim więcej niż np. na przereklamowanym Kirmie, więc tu też trochę przesadzasz. Wg mnie Marcelo i Małecki to na ten moment jedyni kopacze którzy mogą zainteresować kogoś z zagranicy kto mógłby zapłacić w miarę spore pieniądze. Kirm musiałby mieć super turniej na MŚ... a i to nie wiem czy podniosłoby jego cenę powyżej 1 mln euro. Naprawdę wątpię w mega zarobek na Słoweńcu, chociaż wolałbym się mylić w tej sprawie.
Zatem zarówno sportowo jak i finansowo Małecki to jeden z naszych najlepszych kopaczy. I nie zmieni tego Twoja "genetyczna" niechęć do Polaków