Markus napisał(a):

To są jakieś jaja. Rzeczywiście wygląda na to, że radni przegłosowali dodatkowe, ogromne pieniądze 75 mln nie na najważniejsze braki, o których wiele razy rozmawialiśmy, lecz na dokończenie prac w ramach już obowiązującej, wadliwej umowy z Polimexem! Szok.
Jeśli mam rację, wychodzi na to, że trybuna zachodnia, bez instalacji kluczowych dodatków (monitoring, IT, kołowroty) podrożała już o ponad 100 mln (bo trzeba doliczyć jeszcze 30 baniek z zeszłego roku), bez istotnych zmian "specyfikacji" i zawartości tej trybuny!
Osoby odpowiedzialne za przetarg na tą trybunę, rozpisanie zakresu zamawianych prac etc. - jeśli to się potwierdzi - powinny trafić do kryminału, bo to podchodzi pod kolejną ewidentną malwersację. Tu już chodzi o coś więcej niż wyłudzanie pieniędzy i robienie klubu, miasta i kibiców w bu...a.
Zdenerwowałem się.
|
Akurat IT to jest BMS i automatyka więc wygląda że na to jest kasa.Ale....gdzie murawa i zaplecze północnej? Na 100% byłem pewny że jest to właśnie w tych 75 bańkach a tu zonk.Za to pojawiają się instalacje sanitarne , elektryczne,niskoprądowe itd czego nikt tu się nie spodziewał
Jeszcze co do wczorajszego dnia rozwalił mnie gość z Polimexu twierdząc że Obtułowicz jeszcze projektuje kilka rzeczy w tym przeszkleniana ostatniej kondygnacji wschodniej i jakieś zabezpieczenia narożników (cokolwiek to znaczy).4 miesiące po umownym terminie oddania wschodniej i na 2,5 przed umownym oddaniem zachodniej (chyba jeszcze aneksu nie ma).