Ano tak jak napisał poprzednik - zero konkretów. Nie widać m.in. krzesełek, przynajmniej ja nie zauważyłem... - może mnie ktoś poprawi.
Prezydent Majchrowski sprytnie zagrał - zanim jeszcze doszło do pytań dziennikarzy oświadczył, że stadion na pewno będzie mógł przyjąć ludzi na pierwszym meczu w lipcu 2010
na co ma zapewnienie prezesa Polimexu. Tenże prezes ma się pojawiać na budowie co dwa tygodnie. W czerwcu ma być kładziona murawa.
Przejechał się też mocno po Wiśle, stwierdzając, że władze zachowują się jak rozkapryszona panna i same nie wiedzą co chcą. Potwierdził, że Sportfive jest zainteresowany operatorstwem stadionu, ale on by wolał, żeby stadion wynajęła Wisła i ona rozmawiała ze Sportfive, bo to zaoszczędzi konieczność dokonania przetargu. Chwalił też władze Cracovii, że z nimi wszystko jest ustalone (Cracovia już przejmuje stadion i zajmie się wynajmem powierzchni komercyjnych; wkrótce będą sprzedawali skyboxy). Prezydent
nie potrafił określić jaką kwotę za wynajem ma płacić Wisła! Powtarzał formułkę o 1% i 3%, ale konkretnej kwoty nie podał.
To tak w skrócie.
Aha, przy Reymonta tłumy, na Kałuży marniutko