|
Senior Member
|

30.04.2010, 11:03
|
Cytat:
W kuluarach od dłuższego momentu mówiło się o powrocie Bogdana Basałaja do Wisły. To, że niebawem zostanie on prezesem Spółki Akcyjnej stało się faktem w dniu rozgrywania przez Białą Gwiazdę wyjazdowego meczu ligowego z Piastem.
Nowy (stary) prezes Wisły SA skrywał mocno swój powrót na Reymonta. Jeszcze w minioną sobotę prowadząc na UJ na studiach podyplomowych (Zarządzanie organizacjami sportowymi) wykład o tematyce Struktura i funkcjonowanie spółki Ekstraklasa S.A. oraz Europejskiego Stowarzyszenia Lig Zawodowych faktowi temu zaprzeczył.
Bogdan Basałaj analizując na w/w wykładzie działalność Ekstraklasy SA zwrócił uwagę na słabą infrastrukturę polskich klubów piłkarskich. Zapytano więc go dlaczego za poprzedniej jego kadencji w Wiśle nie dążył do rozwoju bazy treningowej oraz wprowadzenia odpowiedniego szkolenia młodzieży odparł:To, że funkcjonuje boisko treningowe przy nowej hali Wisły jest moją zasługą. Mimo to za największą swoją porażkę (jeśli tak to można nazwać), jaką odnotowałem za swojej poprzedniej kadencji przy R22 uznaję, że nie udało mi się wówczas nakłonić właściciela do zainwestowania finansów w prawdziwe zaplecze treningowe, ale z tego co wiem dorósł on już mentalnie do takiego przedsięwzięcia"
Pan Bogdan Basałaj tłumaczył też zainteresowanym argumenty skłaniające go wówczas do ukarania Olgierda Moskalewicza, a na zaliczaniu prac polegających na stworzeniu biznes planu dowolnej, nowatorskiej inicjatywy sportowej wyróżnił pracę dwóch fanów Białej Gwiazdy, której temat brzmiał :Projekt badania jakości imprezy sportowej organizowanej na Stadionie Miejskim im. H.Reymana przez Wisłę Kraków S.A. z wykorzystaniem metody TEAMQUAL:
http://www.swiatmarketingu.pl/index....d_numer=194463
naznaczając, iż tego typu badania winny być prowadzone we wszystkich klubach ekstraklasy.
|
zrodlo: SKWK
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 30.04.2010 o godz. 11:07.
|
|