Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2010, 08:38
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Nic do Sandecji ie mam, nawet fajnie gdyby następna małopolska drużyna zawitała do Ekstraklasy ale.... nie z tym kurnikiem na którym grają teraz. Niech najpierw zbudują pożądny stadion.

(...)

A Sandecje zapraszam za 1-2 lata jak zbudują stadion przynajmniej jak Cracovia czy Zagłębie Lubin
Pokaż mi w Polsce klub, który najpierw buduje podstawy, a potem dopiero włącza się do walki o awans - w ostatnich latach dwa tak próbowały i powiedz mi, gdzie są teraz Podbeskidzie i Znicz? No właśnie W naszych warunkach jedynie awans do Ekstraklasy jest odpowiednim mobilizatorem dla miast do modyfikacji swoich stadionów, nie wierzę, że Arka, Cracovia, Korona, Jagiellonia, Zagłębie czy teraz w niedługim czasie Piast nie grając przez ostatnie lata w Ekstraklasie tylko np. na poziomie pierwszej ligi doczekałyby się swoich nowych stadionów, bo od razu by się u przeciwników pojawił koronny argument "po co na poziom pierwszoligowy stadion nowy?" To samo się tyczy Nowego Sącza, poważna szansa na nowy obiekt pojawi się dopiero wtedy, jak a) Sandecja awansuje do Ekstraklasy i b) wybory prezydenckie wygra aktualnie urzędujący prezydent Ryszard Nowak, bo ten człowiek już teraz jest jednym z głównych twórców stanu obecnego Sandecji i skoro on już teraz głośno mówi o przebudowie obiektu w Nowym Sączu, to zapewniam Cię że nie jest to w jego przypadku kiełbasa wyborcza. Gdyby nie fakt, że Nowy Sącz ma problem z obwodnicą północną miasta (POlityczne wycofanie przyznanej decyzji środowiskowej, przez co być może Sącz traci szansę na dofinansowanie...), to jestem pewien że w tej chwili jednym z głównych działań prezydenta byłyby pracę nad nowym obiektem. No ale póki co do awansu droga daleka, do tematu można ewentualnie wrócić pod koniec sezonu.

P.s. Przy aktualnych regulacjach prawnych kurnik Sandecji mieści mniej więcej tylu widzów co kurnik w Zabrzu
Odpowiedz cytując