Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.04.2010, 21:36
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Widzę że bardzo zależy Ci na poprawności więc oficjalnie poprawiam AKTOR ZAPYTANY O ZAPŁATĘ ZA UDZIAŁ W PROGRAMIE NIE CHCIAŁ SKOMENTOWAĆ CZY JĄ OTRZYMAŁ CZY NIE. Przepraszam jednocześnie że zasugerowałem, iż dwie aktorki biorące udział w programie odmówiły informacji o zapłatę, ściślej nie zostały o nią zapytane.

czy taka odpowiedź Cię satysfakcjonuje [...]
To nie jest kwestia poprawności, a ścisłości wypowiedzi. W Twojej pojawiła się sugestia. Przyjmuję, że była ona przypadkowa i cieszę się, że możemy jeszcze normalnie ze sobą rozmawiać.

robin hood napisał(a):
[...]odpowiedz mi jeszcze na jedno pytanie czemu miało służyć wtrącanie do rozmowy wyrazów inteligentny i oszołom Nigdy nie poruszałem w swoich wypowiedziach poziomu wykształcenia rozmówców[...]
Drobna ironia odnośnie pogrubionej części Twojej wypowiedzi z posta do którego się odnosiłem.

robin hood napisał(a):
a i jeszcze jedno

nie uważam że komentarz który cytowałeś jest dobrym komentarzem, jest komentarzem jednej ze stron nic więcej, nie jest obiektywny jak również merytoryczny.
Komorowski pełniący obowiązki prezydenta zrobił to co uważał za stosowne i tyle. Skoro Twierdzisz że jest dobry to znaczy że masz takie samo zdanie a jeśli tak to proszę podaj mi dowód na to że Platforma kazała Komorowskiemu coś podpisać, nie domysły, przypuszczenia, teorie, wizje, podaj konkretny dowód. Jeśli go nie masz to proszę nie mówcie mi że ja manipuluję bo właśnie takie rozumowanie i publikowanie (rozumiem że Rzeczpospolita to słuszne medium) chyba nie jest w porządku.
Przede wszystkim to bardzo zła ustawa, jestem historykiem więc naprawdę wiem co mówię, już wielokrotnie zamieszczałem tutaj swoje zastrzeżenia do niej. W skrócie przypomnę, że chodzi głównie o uzależnienie prezesa IPN od zwykłej większości Sejmowej oraz dopuszczenie do archiwów IPNu byłych esbeków i ich współpracowników. Zastrzeżenia do niej zgłaszały zarówno Biuro Analiz Sejmowych jak i Biuro Legislacyjne Senatu. Nikt nie żądał od marszałka Komorowskiego zawetowania tej ustawy, a po prostu odesłanie do rozstrzygnięcia Trybunałowi Konstytucyjnemu. Jak na razie jeszcze Bronisław Komorowski nie ma mandatu społecznego do sprawowania funkcji Prezydenta, pełni Jego obowiązki w wyniku tragicznego splotu okoliczności i wypadałoby (jeśli chce być Prezydentem, a na razie p.o. Prezydenta, wszystkich Polaków), aby wziął pod uwagę zamiar Prezydenta Kaczyńskiego, którego intencje tajemnicą nie były. Marszałek Komorowski oczywiście mial prawo do podjęcia takiej decyzji, ale w moim odczuciu postąpił arogancko nie odnosząc się nawet do kwestii poruszonych w piśmie przez ministra Dudę. I to w moim odczuciu jest postępowaniem partyjnym, o które tak często oskarżany był Lech Kaczyński.
Pretensji o to mieć nie mogę Komorowski wykorzystał sytuację postępując zgodnie z linią swojej partii, zgodnie ze swoimi poglądami (z którymi się nie zgadzam), aczkolwiek widzę tu hipokryzję polityków i osób, które w podobnych sytuacjach oskarżały Lecha Kaczyńskiego o partyjniactwo, natomiast w tej chwili nie tegoż nie dostrzegają.

1q2 napisał(a):
Jędrek , co Ty w ogóle porównujesz?
Ci kolesie mają satyryczny program w prywatnej rozgłośni i może Ci się to podobać, może nie , możesz ich do sądu pozwać o obrazę uczuć - natomiast nie porównuj błazenady w zetce do czystej propagandy(na serio) w jedynce.[...]
A dlaczego mam nie porównywać To w prywatnych stacjach już wszystko wolno Psiakrew, niech wkrótce sobie czarną mszę odprawią, z masowym gwałtem i co do sądu będę mógł ich podać Wiem przeginam, tak jak zresztą Ty w poniższym cytacie...

1q2 napisał(a):
A że film Janka przejdzie do historii, razem z filmami Leni - to dla mnie nie ulega wątpliwości, bo to nie jest film o bólu, utracie tylu osób , tylko de facto film mający pokazać jacy to śmiecie z tych wszystkich co ośmielili się krytykować Kaczyńskiego , jacy zdrajcy ,jak to teraz przyszedł czas by ratować kraj i wybrać wiadomo kogo i jak to przez spisek, podstępnie i zupełnie nieprzypadkowo ZABITO naszego prezydenta.
Grubo przesadzasz z takimi porównaniami, niczym Graś porównujący PiS do Stasi i Securitate. Teraz porównanie do hitlerowców...
Krytyka, krytyką, często się tutaj spieramy, nie zgadzamy, krytykujemy poczynania w Twoim przypadku częściej było Prezydenta i PiSu, w moim częściej rządu i Platformy, ale robimy to do jasnej cholery w sposób kulturalny. Nie wytykając komuś wzrostu, szczeliny w uzębieniu, przekrzywionego krawatu, pomyłki w nazwisku piłkarza. Nie posuwamy się do inwektyw typu kretyn, karzełek czy do gróźb jak "wyginiecie jak dinozaury"... doprawdy sam wiesz że mógłbym tutaj cytować i cytować wypowiedzi Niesiolowskiego, Palikota, Sikorskiego i innych. I żeby nie było nie twierdzę, że to było jednostronne, wypowiedź Jarosława ustawiająca ówczesną opozycję po stronie ZOMO była skandaliczna, ale z tej strony wypowiedzi tego typu było niewspólmiernie mniej. I o ile sobie przypominam Lech Kaczyński do tego typu słownictwa się nie posuwał. Czym było to wszystko Szczuciem Nagonką Naprawdę nie mam słów jak to jeszcze można byłoby określić. Czy rozgoryczeni ludzie nie mają prawa do przypomnienia o tym osobom, które teraz nagle proszą o milczenie, o rozwagę, o porozumienie ponad podziałami
Czy telewizja ma pominąć te wypowiedzi, przemilczeć jak było dotychczas

Co do kwestii rzekomego zamachu zgadzam się z Tobą, to bzdura. Rosjanie musieli by być durniami żeby przeprowadzić coś takiego na swoim terenie. Poza tym, wszystko wskazywało na to, że Kaczyński nie będzie Prezydentem na drugą kadencję więc te parę m-cy z pewnością by wytrzymali. Jednak jakieś wyrzuty sumienia mieć powinni za próbę (niestety udaną) rozgrywania wzajemnego Premiera i Prezydenta Polski przez zaproszenie jednego i pominięcie drugiego. Czy o tym też mają Ci Ludzie milczeć w ramach politpoprawnosci. Kolejna sprawą jest dotychczasowy chaos informacyjny, który tylko pobudza ludzka fantazję i wyobraźnię. Po 18 dniach nie wiadomo właściwie o której godzinie rozbił się samolot. Przez kilka dni po katastrofie krąży wersja powtarzana przez Rosjan o czterokrotnym podchodzaniu do lądowania, później zmniejsza się ta wersja do dwóch w końcu okazuje się, że było tylko jedno podejście. Ja osobiście słyszałem w sobotę 10 kwietnia, dwie godziny przed wyjściem z domu na mszę na Wawelu, jak na TVN24 podano informację, że trzy ofiary katastrofy ocalały. Z pewnością zdajesz sobie sprawę co przechodziły Rodziny ofiar słysząc taką informację. Czy ktokolwiek do dzisiaj z tej stacji przeprosił za to
Mam do Ciebie pytanie jak sądzisz, czy gdyby w tej katastrofie na smoleńskiej ziemi zginęła kanclerz Niemiec wraz z wysokimi niemieckimi politykami i dowódcami wojskowymi, bądź Prezydent Obama wraz z senatorami USA i dowódcami wojskowymi także rosyjska prokuratura prowadzilaby dochodzenie

Czy ludzie nie mają prawa do emocji A czy media nie powinny tych emocji przekazywać Zadawać pytań

1q2 napisał(a):
[...]Dlaczego to manipulacja? - dlatego że nie mamy do czynienia z materiałem na żywo, tylko wycinkiem, swoistym 'geatest hits' i oglądając to(a ciężko było) ja nie miałem złudzeń że to było wszystko idealnie przemyślane - Wszystkie demony w głowie Pospieszalskiego znalazły ujście w tym dziele.Zamiast filmu o żałobie mamy plucie na wszystkich w około + próbę wkręcenia jak największej ilości ludzi że mamy do czynienia nie z wypadkiem ale z zamachem w który wszyscy są zamieszani[...]
Demonizujesz tego Pośpieszalskiego, chciałbym Ci przypomnieć, iż główną autorką jest Ewa Stankiewicz co do rzetelności, której ja nie mam żadnych wątpliwości. Przypominam, że jest to autorka jednego z lepszych dokumentów jakie powstały w polskich mediach.

1q2 napisał(a):
[...]I do tego piękny sposób na udawanie idioty - Ja tego nie mówiłem, to ludzie mówili.Wiesz to jest tak jak by sobie wziąć kamerę i nakręcić np 10 godzin wypowiedzi różnych kibiców, potem wybrać najlepsze kąski i chcąc udowodnić tezę że kibice to debile - puścić to w TV.
Jaka propaganda, jaka manipulacja, przecież sami mówili...
Cóż do porozumienia chyba nie dojdziemy w tej kwestii, Ty masz na ten temat swój pogląd, który szanuję, ale z którym zgodzić się nie mogę. Nie ma w tym filmie nienawiści, jest gorycz, smutek i żal.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 29.04.2010 o godz. 22:31.